Tι κοινό έχει η Κρήτη με το Μπαλί;

O τουρισμός περιπέτειας και ευεξίας κερδίζει όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, η Κρήτη, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς του 2023 για τουρισμό περιπέτειας και ευεξίας. Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η ισπανική εταιρία παροχής υπηρεσιών travel intelligence, Mabrian Technologies, αναλύθηκε η παγκόσμια εξέλιξη των τουριστικών ενδιαφερόντων και τα δεδομένα που επηρεάζουν έναν τουριστικό προορισμό, με βάση τις εκατομμύρια αυθόρμητες αλληλεπιδράσεις ταξιδιωτών στην πλατφόρμα TripAdvisor.

Η Κρήτη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από το Μπαλί της Ινδονησίας και πάνω από το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Μάλιστα σε σχετικό δημοσίευμα του ισπανικού περιοδικού Hosteltur, αναφέρεται ότι η Κρήτη “κατέρριψε το 2022 όλα τα ρεκόρ τουρισμού, παρά την απουσία Ρώσων τουριστών, που αποτελούν μία από τις κύριες αγορές της και παρά το γεγονός ότι είναι ένας κυρίως καλοκαιρινός προορισμός. Επιπλέον, παρουσιάζει αύξηση των αεροπορικών θέσεων κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, τόσο για τα δρομολόγια εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Όσον αφορά τη διαμονή, είναι ο προορισμός με τη δεύτερη πιο ανταγωνιστική προσφορά μέσης τιμής στα ξενοδοχεία για τους επόμενους μήνες. Τέλος, η Κρήτη συγκεντρώνει το 57% των σχολίων για ενεργό (active) τουρισμό, για δραστηριότητες στη φύση και για τουρισμό ευεξίας”.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ισπανών για την Κρήτη

Στους Ισπανούς τουρίστες, το ενδιαφέρον για την Κρήτη έχει τονωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, μετά την προβολή του νησιού ως εξαιρετικού προορισμού για θεματικό τουρισμό σε συνέχεια press trips που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ισπανίας.