Η καθιερωμένη, πλέον, εκδήλωση γευσιγνωσίας, «Ελληνικό Απόσταγμα» με πρωταγωνιστές το τσίπουρο, το ούζο και τα υπόλοιπα ελληνικά αποστάγματα, πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά, ακόμη πιο δυνατή και ενδιαφέρουσα, στο «Φουαγιέ Τεχνών» του Ωδείου Αθηνών, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Η φετινή έκθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς προσέλκυσε κόσμο που γνώρισε, δοκίμασε και απόλαυσε premium αποστάγματα.
Στην έκθεση συμμετείχαν αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες από διάφορα μέρη της χώρας
παρουσιάζοντας πάνω από 100 προϊόντα! Φυσικά, από ένα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορούσε να απουσιάζει τo χειροποίητο Ούζο Ματαρέλλη. Πρόκειται για ένα 100% διπλής απόσταξης ούζο, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικές πρώτες ύλες, όπως μέλι Μυτιλήνης και βιολογικό γλυκάνισο που πριν χρησιμοποιηθεί μπαίνει σε σακιά και βυθίζεται στη θάλασσα (!)«αιχμαλωτίζοντας» τη γεύση και την αλμύρα της, αλατίζοντας το απόσταγμα με φυσικό τρόπο. Η διαδικασία της απόσταξης του Ούζου Ματαρέλλη είναι ένα παραδοσιακό τελετουργικό σε μικρούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες οι οποίοι είναι χτισμένοι με το παραδοσιακό, πυρίμαχο τουβλάκι του τόπου. Κάθε μία από τις δύο αποστάξεις διαρκεί εννέα ολόκληρες ώρες, σε ήπια φυσική φωτιά από ξύλα ελιάς, εξασφαλίζοντας με βιώσιμο τρόπο πιο αργή απόσταξη και ένα πιο «απαλό» αποτέλεσμα.