Κεφάλαιο Singles…

Καλημέρα SayYesser!!!

Δύσκολα τα πράγματα εκεί έξω για τους singles, φίλοι μου. Και αν σου βάλω και στην εξίσωση χωρισμένος με μικρά παιδιά τότε μιλάμε για πραγματική ζούγκλα και εξαιρετικά περιορισμένες επιλογές συντρόφου.
Προς το παρόν, για να μην κάνω και βαρύγδουπες δηλώσεις τα τελευταία 16 χρόνια εγώ -και ο σύζυγος όπως θέλω να πιστεύω (πίστευε και μη ερεύνα), έχουμε αποσυρθεί από αυτό που λέμε «την αγορά». Όμως δεν παύει να έχουμε φίλους και συγγενείς που πραγματικά οι ιστορίες τους με όλα αυτά που συναντούν εκεί έξω, είναι για post στο Thank you next (για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ομάδα του Facebook που μπορείς να ποστάρεις κωμικοτραγικές καταστάσεις γκομενικής φύσεως).
Οι περισσότεροι που είναι ακόμα αδέσμευτοι, ή απελπίστηκαν με όλα αυτά που είδαν τα ματάκια τους και σου λέει πιο καλή η μοναξιά ή έχουν περάσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής τους αναζητώντας την τελειότητα που πλέον δεν θέλουν κανέναν και άρα προτιμούν να παραμένουν singles, κάνοντας απλά κάποια διαλείμματα σε εφήμερες σχέσεις. Στην κατηγορία αυτή δεν βάζουμε τους παντρεμένους – χωρισμένους με παιδιά ή χωρίς γιατί πολύ απλά ενώ τόλμησαν τη δέσμευση δεν τους «βγήκε», άρα αυτοί δικαιούνται να είναι πιο light στις μεγάλες αποφάσεις. Been there done that που λένε και στο χωριό.
Όμως υπάρχουν και αυτοί ή καλύτερα αυτές (σε πολύ μεγάλο ποσοστό γυναίκες) που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να βρουν τον πρίγκιπα και να βάλουν βέρα στο δεξί. Και τι έγινε που γνωρίζεστε 3 μέρες, δεν βλέπω πουθενά πρόβλημα στο ότι είσαι παντρεμένος, χήρος με 14 παιδιά, ζωντοχήρος με 76 γάτες, μεγάλος, μικρός, όμορφος, άσχημος αρκεί να υποσχεθείς ότι ο γάμος είναι στα πιο άμεσα σχέδιά σου, πολύ άμεσα -χθες αν είναι εφικτό…

Tip of the Day: Φίλοι μου χαλαρώστε… Δεν είναι σκοπός ζωής η παντρειά και το για πάντα μαζί, αντιθέτως σκοπός της ζωής μας πρέπει και οφείλουμε να είναι η ισορροπία και η ηρεμία στη ζωή μας. Ό,τι και αν επιδιώκουμε με μανία και όχι επειδή πραγματικά το έχουμε ανάγκη για να νιώσουμε ευτυχία, έχει τη συμπεριφορά της σκιάς, όσο την κυνηγάμε απομακρύνεται ενώ μόλις της γυρίσουμε την πλάτη μας κυνηγάει αυτή. Κατανοητό;