Μετά το Instagram έρχεται το Artifact

Οι δημιουργοί του Instagram… ξαναχτυπούν! Τι νέο ετοιμάζουν;

Ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων που ονομάζεται Artifact. Η εφαρμογή Artifact υπόσχεται “εξατομικευμένη ροή ειδήσεων” με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι ιδρυτές του Instagram, το πούλησαν στο Facebook το 2012. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή τους, επειδή υπήρξαν διαφωνίες με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meta Platforms Inc. Mark Zuckerberg σχετικά με την κατεύθυνση του Instagram, ο 39χρονος Systrom και ο 37χρονος Krieger, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με αποτέλεσμα το Artifact.

Oι δημιουργοί Kevin Systrom και Mike Krieger

Απλό και χρήσιμο

Το Artifact είναι ουσιαστικά ένα απλό και χρήσιμο εργαλείο. Επικεντρώνεται σε μια ροή ειδήσεων με δυνατότητα κύλισης, εξατομικευμένη για το γούστο κάθε αναγνώστη. Οι χρήστες πρέπει να εισάγουν τουλάχιστον 10 κατηγορίες ειδήσεων που τους ενδιαφέρουν, καθώς και τις δημοσιεύσεις που τους ενδιαφέρουν. Μετά οι αλγόριθμοι παρακολουθούν τη συμπεριφορά των χρηστών και καθορίζουν ποια άρθρα θα τους εμφανίσουν. Η εφαρμογή ζητά από τους αναγνώστες να κάνουν κλικ σε τουλάχιστον 25 άρθρα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Στόχος να εξελιχθεί σε κοινωνικό δίκτυο

Το Artifact θα ενσωματώσει κοινωνικά χαρακτηριστικά, για να μπορούν οι χρήστες να συζητούν τι διαβάζουν με άλλους χρήστες. “Ας ελπίσουμε ότι θα εξελιχθεί σε ένα κοινωνικό δίκτυο” δηλώνει ο Systrom. Επισημαίνει ακόμα ότι είναι επικεντρωμένοι στην άνοδο των νέων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Οι εξελίξεις στο λογισμικό AI έχουν βελτιώσει πολύ τον τρόπο με τον οποίο οι υπολογιστές μπορούν να κατανοήσουν και να παράγουν κείμενο, κάτι που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για το Artifact.

 

Στο μέλλον,  η εταιρία του ευελπιστεί ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει το δικό της περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας λογισμικό δημιουργίας κειμένου για να συνοψίσει ή να αναλύσει σημαντικά γεγονότα ειδήσεων. Οι Systrom και Krieger χρηματοδοτούν μέχρι στιγμής μόνοι τους το Artifact.

Ήξερες ότι…

Ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger δημιούργησαν το Instagram ως μια εφαρμογή που πρόσφερε δωρεάν φίλτρα και αποσκοπούσε στη βελτίωση του τρόπου εμφάνισης των φωτογραφιών που μοιράζονταν οι χρήστες των social media. Στην πορεία εξελίχθηκε – από βοηθητική εφαρμογή – σε κοινωνικό δίκτυο.