Τα συστατικά των ονειρεμένων διακοπών και οι σωστές… αναλογίες!

Kάθε χρόνο ονειρευόμαστε τις τέλειες διακοπές. Τι συμβαίνει όμως και στην πράξη οι διακοπές μας δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας; Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρουμε; Μια νέα έρευνα λέει πως ναι!

Μετά από δημοσκόπηση με 2.000 ταξιδιώτες ηλικίας 18 και 34 ετών, προσδιορίστηκαν κάποια από τα αγαπημένα  “συστατικά”, που θα μπορούσαν να φτιάξουν τις ιδανικές διακοπές!

Ο “μαγικός” αριθμός 4

Από την έρευνα προέκυψε ότι βασικό συστατικό για τις ονειρεμένες διακοπές είναι η καλή παρέα που αποτελείται από τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα. Επίσης, στα βασικά συστατικά συγκαταλέγονται οι νέες εμπειρίες – επίσης τουλάχιστον τέσσερις! Ακόμη, σημαντικός φάνηκε πως είναι ο ρόλος του “απροσδόκητου” που κάνει τις διακοπές πιο ενδιαφέρουσες.

Εκτός comfort zone…

Το 36% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι το να βγει κανείς από τη «ζώνη άνεσης» είναι απαραίτητο για να απολαύσει τις διακοπές του. Συγκεκριμένα, χρειάζεται να ξεπεράσει ο κανείς τα όριά του τουλάχιστον τέσσερις φορές σε κάθε περιπέτεια!

Γνωριμίες και συναντήσεις

Το 32% πιστεύει ότι είναι στις προτεραιότητες να κάνει νέους φίλους και το ίδιο ποσοστό θεωρεί πως στις ιδανικές διακοπές θα έχει συναντήσει τουλάχιστον τρεις νέους ανθρώπους. Επίσης, ο ταξιδιώτης θα πρέπει να δοκιμάσει τουλάχιστον τρία νέα πιάτα κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Ζώντας την κάθε στιγμή

Περίπου το 30% όσων έχουν ταξιδέψει μόνοι είπαν ότι αυτές οι διακοπές δημιούργησαν περισσότερες αναμνήσεις από οποιαδήποτε άλλη εμπειρία είχαν. Το 34% των ερωτηθέντων αισθάνεται ότι πρέπει να μετρά κάθε στιγμή όταν ταξιδεύει και αυτό λόγω της αυξημένης εργασιακής πίεσης, που αισθάνεται στην καθημερινότητά του.

Θα εγκατέλειπαν τη δουλειά τους για να ζήσουν αξέχαστες διακοπές…

Σε ποσοστό 47%, οι συμμετέχοντες αισθάνονται επιτακτική την ανάγκη να είναι αξέχαστες οι διακοπές τους, τόσο που θα εγκατέλειπαν μια δουλειά που δεν θα τους επέτρεπε να πάρουν άδεια για να ταξιδέψουν!

Το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει έτοιμη μια λίστα διακοπών, ώστε να είναι αξέχαστες. Από την άλλη, το 53% προτιμά μια τέλεια στιγμή να συμβεί φυσικά και το 81% πιστεύει ότι οι απροσδόκητες στιγμές είναι εκείνες που κάνουν τελικά τις διακοπές αξέχαστες.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το OnePoll για λογαριασμό της ταξιδιωτικής εταιρίας Contiki.

Ήξερες ότι…

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Reckitt’s Lysol Pro Solutions στις ΗΠΑ, οι πιο μολυσμένες επιφάνειες στους κοινόχρηστους χώρους ενός ξενοδοχείου είναι τα χερούλια του καροτσιού αποσκευών, τα κουμπιά του ανελκυστήρα και η ρεσεψιόν. Συχνά αυτές οι επιφάνειες είναι πιο δύσκολο να απολυμανθούν – είτε επειδή αγγίζονται πιο συχνά είτε (και) επειδή έχουν περίεργο σχήμα – και έτσι εκεί αναπτύσσονται περισσότερα μικρόβια.