Tο γκουγκλάρισμα αλλάζει… και το Taxis συναντά την τεχνητή νοημοσύνη!

Η Google και τα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τις διαδικτυακές αναζητήσεις μας!

Ο χρήστης πλέον θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με chatbot τεχνητής νοημοσύνης και να δίνει διευκρινίσεις για ό,τι αναζητά. Αυτές οι δυνατότητες αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος με την κωδική ονομασία Magi.

Νέο κεφάλαιο στο γκουγκλάρισμα

Η μηχανή θα μπορεί στο εξής να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία δεν καλύπτονται από το παραδοσιακό μοντέλο των «δέκα γαλάζιων συνδέσμων». Επιπλέον, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα εστιάζουν σε επεξηγηματικά βίντεο, μια λειτουργία που αναπτύχθηκε πιθανότατα λόγω του έντονου ανταγωνισμού από το κινεζικό TikTok που κέρδισε την προτίμηση των νέων.

Τι είναι το PaLM2

Το PaLM2 είναι το πιο προηγμένο «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο» της εταιρίας. Λειτουργεί σε 100 γλώσσες, γράφει κείμενα και κώδικα υπολογιστή και μπορεί να λύνει μαθηματικά προβλήματα.

Το PaLM2 είναι ένα παράδειγμα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, αλγορίθμων που εκπαιδεύονται με υλικό από το Διαδίκτυο με σκοπό να κατανοούν την ανθρώπινη γλώσσα και να συνθέτουν κείμενα, εικόνες, μουσική ή άλλο περιεχόμενο. Aκόμη, η Google εργάζεται σε ένα ευρύ μοντέλο με την ονομασία Multi-Bard, το οποίο αναγνωρίζει όχι μόνο οδηγίες κειμένου αλλά και εικόνες και άλλα μέσα επικοινωνίας.

Ήξερες ότι…

Η Google ανακοίνωσε ότι το ιατρικό μοντέλο Med-Palm 2 μπορεί να απαντά σωστά σε εξετάσεις Ιατρικής στο 85% των περιπτώσεων!

Φορολογικοί έλεγχοι με τεχνητή νοημοσύνη

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την υποβολή μιας φορολογικής δήλωσης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα διαπιστώνει εάν η δήλωση αυτή είναι αληθής ή ανακριβής! Επίσης, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ένα νέο «εργαλείο» του νέου TaxisNet θα εντοπίζει πισίνες στον δορυφορικό χάρτη της χώρας, δίνοντας γεωγραφικές συντεταγμένες που θα επιτρέπουν, μέσω διασταυρώσεων με το Κτηματολόγιο, να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και να ελέγχεται εάν οι πισίνες τους έχουν δηλωθεί!

Έρχεται το νέο Taxis

Το «νέο Taxis» θα ενσωματώνει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και Data Mining για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

To σύστημα θα αντλεί δεδομένα από μια τεράστια δεξαμενή πληροφοριών για τα εισοδήματα, την ακίνητη και κινητή περιουσία, τις δαπάνες, τις καθημερινές συναλλαγές με καταστήματα και τις τραπεζικές κινήσεις. Έτσι, θα ανιχνεύονται σε πραγματικό χρόνο ύποπτα περιστατικά φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, ενώ οι φορολογούμενοι θα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τη συμπεριφορά τους. Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, για να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, απλοποιώντας τη διεκπεραίωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.