H σεξουαλική χημεία, η αποχή και… τα πάρτι διαζυγίου!

Ας το πάμε αντίστροφα… Θα ξεκινήσουμε από τα διαζύγια να να φτάσουμε στη… χημεία!

Η χώρα με τα περισσότερα διαζύγια είναι η Μαυριτανία. Εκεί το διαζύγιο θεωρείται λόγος για να γιορτάσουν και να διαδώσουν ότι η χωρισμένη γυναίκα είναι διαθέσιμη για τον επόμενο γάμο! Στη Μαυριτανία το έχουν έθιμο οι γυναίκες να κάνουν πάρτι διαζυγίου εδώ και αιώνες! Πλέον ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο για να μοιραστούν τη χαρά τους και να δηλώσουν παντού ότι είναι πια διαζευγμένες! Η Μαυριτανία είναι μια μουσουλμανική χώρα, όπου άνδρες και γυναίκες κάνουν πολλούς γάμους.

Τα διαζύγια στη χώρα είναι τόσο συνηθισμένα, σύμφωνα με την Nejwa El Kettab, κοινωνιολόγο που μελετά τις γυναίκες στη Μαυριτανία, εν μέρει επειδή η πλειονότητα της κοινότητας Maure κληρονόμησε ισχυρές «μητριαρχικές τάσεις» από τους Βέρβερους προγόνους τους. Συγκριτικά με άλλες μουσουλμανικές χώρες, οι γυναίκες στη Μαυριτανία είναι αρκετά ελεύθερες και μπορούν αν θέλουν να ακολουθήσουν «γαμήλια καριέρα»! Μάλιστα οι διαζευγμένες γυναίκες θεωρούνται έμπειρες και ως εκ τούτου επιθυμητές.

 

Ας μιλήσουμε για αποχή…

Έχετε αναρωτηθεί τις επιπτώσεις της αποχής από το σεξ; Σύμφωνα με μελέτες σεξουαλικά ανενεργά άτομα μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας, μειωμένη λίμπιντο και κολπική ξηρότητα.

Επιπλέον, η έλλειψη σεξ μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα μοναξιάς αλλά και σε μειωμένη αυτοεκτίμηση, ενώ τα επίπεδα τους στρες συνήθως αυξάνονται. Η σεξουαλική αποχή συνδέεται με άγχος και κατάθλιψη.

Η έλλειψη σεξουαλικής επαφής έχει επιπτώσεις και στο ζευγάρι, καθώς δημιουργεί ή ενισχύει αρνητικά συναισθήματα, απογοήτευση, θλίψη, μελαγχολία, δυσαρέσκεια… Όταν η σεξουαλική οικειότητα μειώνεται πολλές φορές το ζευγάρι απομακρύνεται και η καλή επικοινωνία χάνεται… Ακόμα, προκύπτουν βασανιστικά ερωτήματα που οδηγούν συχνά στην αυτοαμφισβήτηση και στην πεποίθηση ότι δεν είναι επιθυμητός κάποιος ούτε ελκυστικός.

Ας μιλήσουμε για χημεία…

Το ερώτημα είναι: Πώς θα ξέρω αν έχουμε σεξουαλική χημεία; Υπάρχουν σημάδια για να το καταλάβω; Η επιστήμη έχει την εξήγηση! Όταν κάποιος μας διεγείρει σεξουαλικά, το σώμα αντιδρά ως εξής: με παραγωγή οιστρογόνων, για τις γυναίκες, και ανδρογόνων για τους άνδρες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο εγκέφαλός μας “εκτοξεύει” ορμόνες όπως είναι η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη στο σώμα μας και το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε κάπως υπέροχα… περίεργα! Δηλαδή, κάτι ανάμεσα σε ενθουσιασμό, άγχος, ευχαρίστηση και ασφάλεια…

Δώσε προσοχή: Μήπως ξαφνικά οι εκφράσεις του προσώπου σου και οι κινήσεις σου είναι διαφορετικές; Η αμηχανία, το άγχος και η ντροπή εμφανίζονται και σε συνδυασμό με την αναζήτηση της οπτικής επαφής αλλά και την αναζήτηση στον χώρο -με στόχο την εγγύτητα- δείχνουν ότι υπάρχει χημεία.

Ήξερες ότι…

  • Έρευνα με πάνω από 80.000 ανθρώπους διαπίστωσε ότι το 48% των ανδρών μπορεί να ερωτευτεί με την πρώτη ματιά σε σύγκριση με μόλις 28% των γυναικών.
  • Οι γυναίκες δεν χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ καθώς μπαίνουν στη μέση ηλικία, σύμφωνα με έρευνα που παρακολούθησε πάνω από 3.200 γυναίκες σε διάστημα 15 χρόνων.