Να γίνεις οι ιστορίες που θέλεις να διηγείσαι στον εαυτό σου

Καλημέρα SayYesser!!!

Κάποτε είχα διαβάσει “να γίνεις οι ιστορίες που θέλεις να διηγείσαι στον εαυτό σου” και από τότε όταν δεν είμαι σίγουρη για κάποια απόφαση το επαναφέρω και πράττω με βάση αυτό.

Αυτό το μότο όμως ενέπνευσε εμένα και αφού όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί και συνάμα τόσο ίδιοι παρακάτω μπορείς να διαβάσεις μερικά από τα δικά μου “ξεχωριστά” αποσπάσματα που ίσως κάποιο από αυτά να σε ξεμπλοκάρει και να γίνει και το δικό σου αγαπημένο μότο ζωής.

1. Ρόμπερτ Φροστ

Αυτό το απόσπασμα μου θυμίζει πάντα ότι βρίσκεσαι σε αυτόν τον κόσμο με μια μοναδική ικανότητα. Για να την ανακαλύψεις, πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου αντί να ακολουθείς αυτό που κάνουν οι άλλοι.

“Δύο δρόμοι βρέθηκαν μπροστά μου και εγώ ακολούθησα αυτόν που με δίδαξε τα περισσότερα και αυτό στη δική μου πορεία έχει κάνει όλη τη διαφορά.”

2. Ρουμί

Αυτό το απόσπασμα μου θυμίζει ότι η αγάπη είναι κάτι που δεν αναζητάς. Είναι μέσα σου. Και πρέπει να μάθεις πώς να δίνεις αυτή την αγάπη ξεκινώντας από τον εαυτό σου.

“Το καθήκον σου δεν είναι να αναζητήσεις την αγάπη, αλλά απλώς να αναζητήσεις και να βρεις όλα τα εμπόδια μέσα σου που έχεις χτίσει εναντίον της.”

3. Νέλσον Μαντέλα

Ένα από τα καλύτερα αποσπάσματα που λένε γιατί το να κερδίζουμε είναι όμορφο μόνο για μια στιγμή και το να αγωνιζόμαστε δίκαια είναι όμορφο σε όλη μας τη ζωή.

“Η μεγαλύτερη δόξα στο να ζούμε δεν βρίσκεται στο να μην πέφτουμε ποτέ, αλλά στο να σηκωνόμαστε κάθε φορά.”

4. Hellen Keller

Αυτό το απόσπασμα σου λέει για τη σημασία του ανθρώπινου αγγίγματος, των ανθρώπινων συναισθημάτων και της ανθρώπινης ευπάθειας – “πράγματα” που πρέπει πάντα να τα νιώθεις με την καρδιά σου.

“Τα καλύτερα και πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορείς να τα δεις ούτε καν να τα αγγίξεις – πρέπει να τα νιώσεις με την καρδιά.”

5. Caroline Flack

Αυτό το απόσπασμα μου θυμίζει πάντα ότι ανεξάρτητα από τον πλούτο που έχεις κερδίσει εάν δεν είσαι ευγενικός με τους άλλους, τότε τίποτα δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Και κάποιος που θαυμάζω κάποτε μου είπε ότι όσα χρήματα και να κερδίσεις στη ζωή, όλα θα είναι μάταια αν δεν κερδίσεις τους ανθρώπους και την εμπιστοσύνη τους.

«Σε έναν κόσμο όπου μπορείς να είσαι τα πάντα, να είσαι ευγενικός».

Tip of the Day: Πάντα θα είσαι ο κακός στην ιστορία κάποιου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και η αλήθεια. Το θέμα είναι να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου και να δημιουργείς στη ζωή σου ιστορίες που θα νιώθεις ικανοποίηση, υπερηφάνεια και θαυμασμό όταν σου τις διηγείσαι…