Είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει να είσαι…

Καλημέρα SayYesser!!!

Η ζωή έχει έναν παράξενο τρόπο να σε τοποθετεί ακριβώς εκεί που πρέπει να είσαι.

Η φιλοσοφία μου είναι πως όλα στη ζωή για κάποιο λόγο γίνονται, και με αυτό σαν οδηγό βρίσκω παρηγοριά στην ιδέα ότι οι τρέχουσες περιστάσεις μας έχουν έναν σκοπό.

Μέσα από την ενδοσκόπηση και την αποδοχή του εαυτού μας, θα ξετυλίξουμε τα μυστήρια που περιβάλλουν την ύπαρξή μας και θα κερδίσουμε μια νέα εκτίμηση για τα ταξίδια μας.

Όπως πάντα όμως είναι εύκολο να παραπονιέσαι ότι δεν είσαι εκεί που θέλεις να είσαι.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει να είσαι.

Ξέρω ότι ακούγεται σκληρό.

Μπορεί να σκέφτεσαι, «Για ποιο πράγμα μιλάει; Δεν μου αρέσει αυτό που συμβαίνει στη ζωή μου αυτή τη στιγμή».

Εγω απλά λέω ότι βρίσκεσαι εκεί που πρέπει να είσαι γιατί υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να μάθεις και τεστ ζωής που πρέπει να περάσεις για να μπορέσεις να πας στην επόμενη φάση.

Ίσως, το μέρος που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή να είναι άβολο, ωστόσο, η πρόοδος αρχίζει στο τέλος της ζώνης άνεσής μας.

Για να ανέβουμε επίπεδο, πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες βάσεις για να το πετύχουμε.

Αν δεν το καταλάβουμε εγκαίρως τότε θα μείνουμε στάσιμοι να επαναλαμβάνουμε αυτές τις καταστάσεις μέχρι να καταλάβουμε τι είναι αυτό που πρέπει να μάθουμε ώστε να προχωρήσουμε. Για να το καταφέρουμε αυτό χρειάζεται η σωστή νοοτροπία.

Για παράδειγμα:

Αν αυξήσουμε σημαντικά τα εισοδήματά μας, αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να τα διαχειριζόμαστε, τότε μπορεί απλά να τα σπαταλήσουμε και στο τέλος να τα χάσουμε. Επομένως, πρέπει να αναπτύξουμε τη σωστή νοοτροπία για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το επόμενο επίπεδό μας.

Κάτι ακόμα που μας κρατάει στάσιμους είναι η έλλειψη ευγνωμοσύνης. Χωρίς ευγνωμοσύνη, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε άρα και να κατανοήσουμε πού ακριβώς είμαστε στη ζωή μας. Αυτή η περίοδος προβληματισμού είναι επίσης μια περίοδος προετοιμασίας, ώστε να έχουμε την προσωπική ανάπτυξη και τις δεξιότητες που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε το άλμα στο επόμενο επίπεδο.

Tip of the Day: Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Δεν ξέρεις την ιστορία τους ή τι έχει περάσει ο καθένας για να φτάσει εκεί που είναι. Αν επιθυμείς αυτό που έχει κάποιος άλλος, τότε πρέπει να είσαι πρόθυμος να περπατήσεις στα παπούτσια του και να υπομένεις τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει. Μην επιθυμείς την ευλογία του αν δεν είσαι έτοιμος να κάνεις παρόμοιες θυσίες. Τι μπορείς να κάνεις; Αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις να το χρησιμοποιήσεις ως κίνητρο για να πας στο επόμενο επίπεδο.

Και θα κλείσω με το αγαπημένο μου απόφθεγμα ever: Η επιτυχία είναι σαν την εγκυμοσύνη, όλοι σου λένε συγχαρητήρια αλλά κανείς δεν ξέρει πόσες φορές γ@μηθηκες για να το πετύχεις…

Καλό Σαββατοκύριακο είπαμε;