Ημέρα Ευχαριστιών αλά Ελληνικά

Funny turkeys with Thanksgiving theme on white background. Vector set

Καλημέρα SayYesser!!!

Είναι φορές που συναντάς κάποιον άγνωστο, σου τον συστήνει κάποιος τυχαία και μιλάς μαζί του σαν να τον γνώριζες από πάντα. Αυτό μου συνέβη χθες σε μία εκδήλωση που πήγα το πρωί στο ΟΑΚΑ. Μία καλή μου φίλη μου γνώρισε τον Νίκο, έναν υπέροχο, φωτεινό άνθρωπο και σε κλάσματα του δευτερολέπτου συζητούσαμε λες και γνωριζόμαστε από πάντα και απλά είχαμε αφήσει τη συζήτηση στη μέση.

Μεταξύ άλλων μιλήσαμε και για την Ημέρα Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) που γιορτάζεται σήμερα στην Αμερική. Μέσα από τη συζήτησή μας, μας φάνηκε αδιανόητο το γεγονός πως δεν γιορτάζουμε μία αντίστοιχη μέρα και στην Ελλάδα. Αν το σκεφτείς για λίγο θα δεις ότι έχω δίκιο, έτσι και αλλιώς οι ξενόφερτες γιορτές έχουν εισβάλλει στις ζωές μας εδώ και χρόνια. Τι, όχι; Να σου θυμίσω μερικές; Αγίου Βαλεντίνου, Halloween για να μη μιλήσω για τα Baby Shower (πάρτι όπου προσφέρονται δώρα σε μέλλουσες μαμάδες και αγέννητα μωρά) και τα πιο πρόσφατα πάρτι για Gender Reveal (πάρτι ανακοίνωσης φύλου του μωρού)…

Σου έχω ξαναπεί πως είμαι υπέρ όλων των γιορτών και γενικά είμαι υπέρ σε ό,τι φέρνει χαρά στους ανθρώπους. Όμως αν με ρωτούσες, ανάμεσα στα τόσα happenings και events θεωρώ πως αν μία γιορτή θα έπρεπε οπωσδήποτε να καθιερώσουμε στην Ελλάδα αυτή θα ήταν των Ευχαριστιών.
Σε ό,τι ή όποιον πιστεύει ο καθένας, για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι, πως κάποιος ή κάτι ευθύνεται για τη δημιουργία μας, την ευημερία μας και την κάθε μέρα που ξυπνάμε και ανοίγουμε τα μάτια μας. Μία ανώτερη δύναμη υπάρχει και εγώ νιώθω πολλές φορές την ανάγκη να την ευχαριστήσω, άρα γιατί όχι και να τη γιορτάσω.

Tip of the Day: Με τον φίλο μου πια, δεσμευτήκαμε πως θα κάνουμε ένα κίνημα για να δημιουργήσουμε μία ημερομηνία σήμα κατατεθέν για να γιορτάζουμε – ευχαριστούμε το Σύμπαν, τον Θεό και ό,τι πιστεύει ο καθένας μας, για όλα τα αγαθά της ζωής που έχουμε, γι’ αυτά που μας προσφέρθηκαν ή γι’ αυτά που μας δόθηκε η ευκαιρία και η δύναμη να καταφέρουμε έστω και με κόπο να αποκτήσουμε.

Tip of the Day 2: Λίγη σημασία έχει σε ποιον Θεό πιστεύεις αρκεί να έχουμε όλοι τον ίδιο σκοπό αλλά και την ίδια καλοσύνη στην καρδιά μας. Ο φίλος μου χθες μου είπε πως είναι σίγουρος ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το καλό μέσα τους, απλά κάποιοι ίσως περνάμε μία δύσκολη μέρα…

Tip of the Day 3: Κάπου στον κόσμο λοιπόν, σήμερα ξημερώνει Ημέρα Ευχαριστιών και λέω να ξεκινήσω τη μέρα μου μοιράζοντας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου εκεί που πιστεύω ότι τα οφείλω.
Οπότε λέω να ξεκινήσω από σένα… σ’ ευχαριστώ!