Γλυκιά και πικάντικη σαλάτα, με ζωηρή γεύση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι κοτόπουλο θέλουμε: κοτομπουκιές, φιλετίνια, stripes ή φιλέτο πανέ, κομμένο σε λεπτές λωρίδες.
Θα χρειαστούμε:
400γρ. κατεψυγμένες κοτομπουκιές ή φιλετίνια πανέ
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 μέτριο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
500γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Πώς γίνεται:
– Ψήνουμε το κοτόπουλο σύμφωνα με τις οδηγίες του.
– Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το ξύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, το αβοκάντο, την πιπεριά, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι.
– Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
– Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 μερίδες και προσθέτουμε τα φιλετίνια κομμένα σε λωρίδες ή τις κοτομπουκιές ολόκληρες.
– Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!
TIP
Μπορούμε να προσθέσουμε καλαμπόκι (από κονσέρβα).
Απογειώνουμε τη γεύση με νιφάδες παρμεζάνας.