Φτιάχνουμε Φριτούρες Ζακύνθου!

Παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου, πολύ νόστιμο που φτιάχνεται εύκολα και με λίγα υλικά!

Θα χρειαστούμε:

1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
2 λίτρα νερό
Λίγο αλάτι
Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Ζάχαρη
Κανέλα

Πώς γίνεται:
Βάζουμε το νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα (για να μην σβολιάσει) μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
– Αδειάζουμε το μίγμα σε ρηχό ταψί –που έχουμε λαδώσει πολύ καλά- και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε ύψος 2 – 3 εκατοστών.
Το αφήνουμε να κρυώσει ένα ολόκληρο βράδυ σκεπασμένο με πετσέτες.
– Το κόβουμε σε μικρά, τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα και από τις δύο πλευρές, σε ηλιέλαιο που έχει κάψει καλά.
– Tηγανίζουμε
μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
– Ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα σε ένα βαθύ πιάτο και “περνάμε” τις φριτούρες από όλες τις πλευρές.
– Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με έξτρα κανέλα και απολαμβάνουμε!

info
Οι φριτούρες είναι νηστίσιμο γλυκό και οι Ζακυνθινοί συνηθίζουν να το προσφέρουν στη γιορτή του Αγίου Διονυσίου.