National Brownie Day σήμερα (8/12) και θα φτιάξουμε πανεύκολο brownie σοκολάτας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Θα χρειαστούμε:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος (περίπου 1 φλιτζάνι)
8 κ.σ. βούτυρο
2 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
Πώς γίνεται:
– Σε ένα κατσαρολάκι (σε χαμηλή φωτιά) λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί η σοκολάτα.
– Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Προσθέτουμε στο μίγμα τη λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
– Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 20 x 20, απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) στη μεσαία σχάρα.
– Αφήνουμε να κρυώσει, βγάζουμε από το ταψί και κόβουμε σε κομμάτια.
– Σερβίρεται σκέτο ή γαρνιρισμένο με ζάχαρη άχνη, σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς ή με ό,τι άλλο μας αρέσει.
Tip
Απογειώνουμε τη γεύση αν το σερβίρουμε ζεστό με μία μπάλα παγωτό βανίλια.