Μεγάλες Προσωπικότητες της Ιστορίας με Μεγάλες Ιστορίες Ζωής!

Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση “ένα του βράδυ, όλη μας η ζωή.” Μερικοί άνθρωποι ζουν αυτό που θα λέγαμε “γεμάτη ζωή”.

Όμως τι σημαίνει “γεμάτη ζωή”; Βασίζεται στην επιτυχία, στην ευτυχία, στην οικογένεια και τους φίλους, σε όλα αυτά μαζί;

Πιθανώς για τον καθένα μας να είναι κάτι διαφορετικό. Εμείς όμως διαλέξαμε κάποια ιστορικά πρόσωπα που έζησαν τη ζωή τους έντονα και αντισυμβατικά. Κάποιους ίσως να τους γνωρίζετε, αλλά σίγουρα δεν γνωρίζατε τις περίεργες ιστορίες τους. Ξεκινάμε με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ζωή της Édith Piaf!

Édith Piaf. Μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις
Η πασίγνωστη τραγουδίστρια γεννήθηκε το 1915 στο Παρίσι. Η μητέρα της την εγκατέλειψε αμέσως και μεγάλωσε με τη γιαγιά της που δούλευε σε οίκο ανοχής στη Νορμανδία. Μεγάλωσε με τη βοήθεια της γιαγιάς της αλλά και των γυναικών που εργάζονταν στον οίκο. Η Πιάφ λόγω μιας ασθένειας είχε χάσει την όραση της μέχρι και τα 7 της χρόνια. Τότε οι γυναίκες από τον οίκο και η γιαγιά της μάζεψαν λεφτά και τη συνόδευσαν σε ένα ταξίδι προς τιμή της Αγίας Τερέζας του Λισιέ όπου και επανέκτησε την όρασή της.

Όταν ήταν 14 χρονών ο πατέρας της, που ήταν ακροβάτης, την πήρε μαζί του σε μια περιοδεία στη Γαλλία. Από τότε και για αρκετά χρόνια, τραγουδούσε με τη φίλη της στους δρόμους της Γαλλίας και έβγαζαν αρκετά ώστε να είναι αυτάρκεις. Στην ηλικία των 17 χρόνων, την ανακάλυψε ο ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού μαγαζιού ο Λουί Λεπλέ. Αυτός ήταν μάλιστα που της έδωσε και το όνομα “Πιάφ” που στα γαλλικά σημαίνει σπουργίτι.

Αυτό το συμβόλαιο ήταν και η αρχή μιας υπέροχης καριέρας. Μετά από το νυχτερινό μαγαζί του Λεπλέ, η Πιάφ άρχισε να αποκτά φήμη με συνθέτες να θέλουν να γράψουν μουσική για εκείνη και την ίδια να τραγουδάει σε πολλά μέρη τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική.

Μάλιστα, λέγεται πως κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, τραγούδησε στη Γερμανία για κάποιους Γάλλους αιχμαλώτους και έβγαλε και φωτογραφία μαζί τους. Όταν γύρισε στην Γαλλία, χρησιμοποίησε τη φωτογραφία για να τους φτιάξει διαβατήρια και τους ξαναεπισκέφθηκε με αφορμή τη μουσική για να τους τα δώσει και να απελευθερωθούν.

Σε όλη της τη ζωή απόλαυσε τη φήμη και τον πλούτο που της έφερε το ταλέντο της και πέθανε σε ηλικία 48 ετών δίπλα στον σύζυγό της Τέο Σαράπο και την παιδική της φίλη Σιμόν Μπερτό.

H Édith Piaf θα αφηγηθεί την ιστορία της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Μια νέα βιογραφική ταινία για τη ζωή της Édith Piaf θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη, ώστε ο θρύλος της γαλλικής μουσικής να αφηγηθεί τη δική της ιστορία. Είστε έτοιμοι για το “La Vie en Robots”; Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εκπαιδευτεί να αναπαράγει τη φωνή της Piaf τροφοδοτώντας την με εκατοντάδες αποσπάσματα φωνής, με την Warner Music Group να υπόσχεται πως η αναδημιουργία θα «ενισχύσει περαιτέρω την αυθεντικότητα και τον συναισθηματικό αντίκτυπο της ιστορίας της».

Συνεχίζεται αύριο… Stay tuned!