Tα μυστικά των Μillennials που… ξεγελάνε τον χρόνο

Η Gen Z είναι η γενιά που ακολουθεί τους Μillennials. Γιατί όμως ενώ είναι νεότεροι, συχνά φαίνονται μεγαλύτεροι; Σήμερα θα ασχοληθούμε με αυτό το περίεργο φαινόμενο.

Στην Gen Z ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1997 και 2012. Ακολουθούν τους Μillennials που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1981 και 1996. Εδώ λοιπόν συμβαίνει κάτι παράδοξο. Η νεότερη γενιά γερνάει με πιο γρήγορο ρυθμό από τη γηραιότερη.

Ένας δημοφιλής influencer του TikTok σόκαρε τους 12 εκατομμύρια οπαδούς του όταν αποκάλυψε ότι ήταν μόλις 26 ετών. Οι οπαδοί του Jordan Howlett μετά βίας μπορούσαν να πιστέψουν την ηλικία του.
«Είμαι 34 και νόμιζα ότι είσαι στην ηλικία μου», του απάντησε ένας και πολλοί ακόμη έκαναν ανάλογα σχόλια απορημένοι. Ο Howlett είπε ότι πιστεύει ότι οι Gen Zers γερνούν πολύ πιο γρήγορα από τις προηγούμενες γενιές. Ο Howlett θεωρεί ότι όσοι ανήκουν στην Gen Z γερνούν πιο γρήγορα λόγω του αυξημένου άγχους που συνδέεται με την οικονομία, τον πληθωρισμό και την προσπάθεια διατήρησης του εισοδήματος και των αποταμιεύσεων. Επίσης, πιστεύει ότι προσπαθούν να καταλάβουν τι θέλουν να κάνουν για την καριέρα τους μακροπρόθεσμα και νιώθουν τεράστια πίεση από την προσπάθεια να πετύχουν πριν από την ηλικία των 30 ετών.

Επαγγελματική και οικονομική ανασφάλεια
Οι νέοι σήμερα έχουν πολύ μεγάλο άγχος για την καριέρα τους. Λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγοράς εργασίας, αισθάνονται απογοήτευση, άγχος αλλά και μεγάλη πίεση βλέποντας ότι ενώ προσπαθούν πολύ δεν έχουν το αποτέλεσμα που προσδοκούν και τα οφέλη που νόμιζαν… Βέβαια πολλοί φαίνεται πως δεν έχουν ξεκάθαρο σκοπό στη ζωή τους, κάτι που τους προκαλεί μελαγχολία και γενικότερα αρνητικά συναισθήματα αναφορικά με την εξέλιξή τους.

Κακές συνήθειες…
Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη χρόνου… και χρημάτων πολλές φορές οδηγεί σε κακές διατροφικές επιλογές, πολύ συχνή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και σε πρόχειρες λύσεις που γίνονται καθημερινότητα. Ακόμη, η καθιστική ζωή, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και η προσκόλληση σε οθόνες βλάπτουν…

Οι Millenials κάτι ξέρουν…

Οι Millennials φαίνεται πως ζουν πιο “έξυπνα” με αποτέλεσμα πολλές φορές να φαίνονται πολύ μικρότεροι από την ηλικία τους. Η προσωπική ανάπτυξη και η απόκτηση δεξιοτήτων είναι ψηλά στη λίστα των επιθυμιών τους. Η φράση κλειδί είναι η “ολιστική προσέγγιση”. Η λέξη ευεξία είναι ψηλά στις προτεραιότητές τους και γνωρίζουν καλύτερα πώς να φροντίζουν τον εαυτό τους. Γνωρίζουν καλύτερα επίσης τη σημασία του μέτρου. Ξέρουν πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή για την υγεία και την εμφάνισή τους. Επίσης, ξέρουν πόσο σημαντική είναι η περιποίηση της επιδερμίδας κ.α. Από την άλλη, η γενιά «Ζ» επηρεάζεται πολύ από τα social media και δοκιμάζουν πολλές φορές ακατάλληλα αλλά και περιττά προϊόντα και τεχνικές ομορφιάς με τις ανάλογες συνέπειες.