Ένα Δεκαράκι… για την παρέα!

Η άνοιξη είναι εδώ! Ο καιρός γλυκαίνει, η διάθεση ανεβαίνει και η παρέα θέλει να βγει: σε αυλές, ταράτσες, ταβέρνες, τσιπουράδικα, συναυλίες… όπου κι αν βρεθεί… η παρέα θέλει το Δεκαράκι της!

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και μας περιμένει άλλο ένα τριήμερο. Είσαι της χαλαρής βόλτας και… του επιτραπέζιου; Ή μήπως ετοιμάζεσαι για περιπέτειες στη φύση και θέλεις η αδρεναλίνη σου να πιάσει ουρανό; Είτε είσαι τύπος του “χαλαρά…” είτε του “φύγαμεεεε!”, ένα είναι σίγουρο: είσαι τύπος Δεκαράκι!

Ο θησαυρός της παράδοσης σε ένα μπουκάλι!

Δεκαράκι Μονοποικιλιακό Τσίπουρο

Ήξερες ότι…

…Το Δεκαράκι πρώτο απόσταξε και πρόσφερε την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακού τσίπουρου στους καταναλωτές; Το εκρηκτικό Μοσχάτο, η αρχοντική Μαλαγουζιά και ο αρμονικός Ροδίτης Αλεπού έδωσαν νέα διάσταση απόλαυσης και ποιότητας στο τσίπουρο.

…Τα τσίπουρα ξεχωρίζουν για τον μονοποικιλιακό τους χαρακτήρα και για την παραδοσιακή διαδικασία πολλαπλής επαναπόσταξής τους, αργά και καρτερικά, σε παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Τα μονοποικιλιακά τσίπουρα Δεκαράκι, παράγονται χωρίς γλυκάνισο και με αλκοολικό βαθμό 40% Vol. Και το αποτέλεσμα; τρία τσίπουρα που ξεχωρίζουν σε κάθε γουλιά.

Δεκαράκι… ο βασιλιάς!
Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Δεκαράκι να είναι δικαιωματικά ο βασιλιάς στην παράδοση,
είναι η διαδικασία απόσταξής του και ο αρωματικός του χαρακτήρας. Χάρη στον μονοποικιλιακό χαρακτήρα το τσίπουρο προσλαμβάνει στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Τα αρώματα από τα στέμφυλα, αναδύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Με την απόσταξη ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας εξελίσσεται και ενδυναμώνεται δίνοντας ένα αυθεντικό και ισορροπημένο απόσταγμα με μακρά επίγευση. Παράλληλα, η τέχνη στα «κοψίματα» -δηλαδή ποιο μέρος της καρδιάς του αποστάγματος απομονώνεται και επαναποστάζεται σε κάθε τμήμα της πολλαπλής επαναπόσταξης- τελειοποιεί το προϊόν και δημιουργεί ανώτερης ποιότητας τσίπουρο.

Πάμε μια βόλτα στον Τύρναβο;
Ο Τύρναβος και ιδιαίτερα το Δαμάσι είναι ιδανικός τόπος για καλλιέργεια διαφόρων
ποικιλιών, είναι το λεγόμενο terroir της περιοχής, δηλαδή ο συνδυασμός εδάφους (αμπέλια σε ορεινές ή ημιορεινές πλαγιές) και μικροκλίματος (ψυχρό κλίμα) της περιοχής. Το χωριό είναι χτισμένο ανάμεσα σε δυο απότομους λόφους, τη Βίγλα προς τα Νότια και τον Άγιο Θεόδωρο προς το Βορρά, δίπλα στη δεξιά όχθη του Τιταρήσιου ποταμού. Σύμφωνα με τους μελετητές, είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Μύλες.

Η οικογένεια που αγαπάμε!
Το Μοσχάτο, η Μαλαγουζιά και ο Ροδίτης Αλεπού είναι τα μέλη της οικογένειας που αγαπάμε και συνοδεύουν τις καλύτερες στιγμές μας!

Το Δεκαράκι Μοσχάτο είναι το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ερυθρής ποικιλίας.

Πώς το απολαμβάνουμε…
Το Δεκαράκι Μοσχάτo πίνεται δροσερό, στους 10°C, και συνοδεύεται τέλεια από εκλεκτούς
τυρναβίτικους -και όχι μόνο- μεζέδες. Το απολαμβάνουμε το παρέα με μανούρι ψητό, παραδοσιακές πίτες με κίτρινα τυριά, τηγανιές, καθώς και με καλομαγειρεμένα ψητά με σάλτσες.

Το τσίπουρο Δεκαράκι Μαλαγουζιά παράγεται μόνο από Μαλαγουζιά λευκό σταφύλι που έχει έναν ιδιαίτερο, κομψό, ανθικό αρωματικό χαρακτήρα. Χάρη στα λεπτά και κομψά αρώματα της ποικιλίας, το τσίπουρο Δεκαράκι Μαλαγουζιά αποτελεί ένα πιο φινετσάτο τσίπουρο, τα αρώματα του οποίου μεγεθύνονται στο στόμα και επιμένουν στην επίγευση.

Πώς το απολαμβάνουμε…
Το Δεκαράκι Μαλαγουζιά πίνεται δροσερό, στους 10°C, και συνοδεύεται άριστα από νόστιμα ξινά ή λιπαρά πιάτα. Το απολαμβάνουμε ευχάριστα με θαλασσινά και ψάρια σχάρας. Επίσης,  με καπνιστά, παστά ψάρια, αρωματισμένα με λεμόνι.

Το Δεκαράκι Ροδίτης Αλεπού προκύπτει αποκλειστικά από τον κλώνο-βασιλιά του Ροδίτη, τον Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου με το χαρακτηριστικό ρόδινο χρώμα και τα λεμονάτα, φρουτώδη αρώματά του. Λόγω της υψηλής του ποιότητας, ο Ροδίτης Αλεπού «Τυρνάβου» έχει αναγνωριστεί ως οίνος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Πώς το απολαμβάνουμε…
Το Δεκαράκι Ροδίτης Αλεπού είναι εξαιρετικός σύντροφος των γεύσεων και αρωμάτων των
περισσότερων παραδοσιακών πιάτων της ελληνικής κουζίνας και θα απογειώσει κάθε μας στιγμή! Το απολαμβάνουμε παρέα με τηγανητά, μαριναρισμένα θαλασσινά, ελαφριές σαλάτες, αλοιφές, καθώς και με φίνα ψητά της ώρας! Το Δεκαράκι Ροδίτης πίνεται δροσερό, στους 10°C.

Ό,τι κι αν κάνεις, όπου κι αν βρεθείς το τριήμερο που ακολουθεί, το Δεκαράκι θα είναι εκεί… η καλύτερη παρέα!

Στην υγειά μας!