Tο πρώτο βρώσιμο δάσος στη Θεσσαλονίκη

Κάτοικοι και μαθητές της ευρύτερης περιοχής του δήμου Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη φύτεψαν μέσα σε ένα διήμερο 700 δέντρα και φυτά. Έτσι, κατάφεραν να δώσουν ζωή σε ένα άγονο και μη παραγωγικό οικόπεδο και να το μετατρέψουν στο πρώτο αστικό βρώσιμο δάσος της Ελλάδας!

Το οικόπεδο έκτασης ενός στρέμματος στην περιοχή Στρεμπενιώτη μεταμορφώθηκε σε έναν ένας τόπο πρασίνου σε συνεργασία του δήμου με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία και με πρωταγωνιστές φυσικά τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 5ου Γυμνασίου Νεάπολης. Φυτεύτηκαν τριακόσια πενήντα δέντρα, όπως κερασιές, καστανιές, αχλαδιές, καθώς και φυτά, όπως φασκόμηλο, λεβάντα κ.α. Στόχος ήταν να προσφέρουν τους πολύτιμους καρπούς τους στους ανθρώπους, τα ζώα και τα πουλιά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η επιλογή του χώρου για το πρώτο αστικό βρώσιμο δάσος έγινε με κριτήριο τη γειτνίασή του με πολλές σχολικές μονάδες και κατοικίες, για να διευκολυνθεί η άμεση επαφή μαθητών, μαθητριών και γειτόνων και να συμμετέχει ενεργά ο κόσμος σε όλα τα στάδια προετοιμασίας αλλά και της φροντίδας ακολουθώντας τις αρχές της αειφορικής καλλιέργειας.