Μια νέα “Κιβωτός του Νώε”

Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), περισσότερο από το 54% των κοραλλιογενών υφάλων παγκοσμίως πλήττονται το τελευταίο διάστημα από θερμικό στρες. Έτσι, τώρα κατασκευάζεται μια «Κιβωτός του Νώε» ειδικά για κοράλλια!
Τα κοράλλια βρίσκονται υπό απειλή δυστυχώς σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης και της υπεραλίευσης.

Ο Ζωολογικός Κήπος «Μπέργκερς» στην πόλη του Άρνχεμ θα φιλοξενεί απειλούμενα είδη κοραλλιών μέχρι να μεγαλώσουν και να επιστρέψουν στη θάλασσα, εφόσον οι συνθήκες βελτιωθούν στο μέλλον. Τα κοράλλια βέβαια αναπτύσσονται πάρα πολύ αργά, οπότε θα μείνουν για πολύ μεγάλο διάστημα στην “Κιβωτό”. Ο Ζωολογικός Κήπος «Μπέργκερς» συνεργάζεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Μονακό και δύο ενυδρεία στη Γαλλία, με την ελπίδα να συμμετάσχουν στο μέλλον περισσότεροι ζωολογικοί κήποι.

Είναι εντυπωσιακό ότι δημιουργείται ένα είδος εφεδρικών αντιγράφων των κοραλλιών, οπότε στην περίπτωση που πεθάνουν στη φύση να καταφέρουν να διασωθούν σε ενυδρεία.