Κάνε το μπαλκόνι σου όαση!

Καλοκαίριασε και το μπαλκόνι έχει την τιμητική του. Ας φτιάξουμε τη μικρή μας όαση!

Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτουμε μεγάλο μπάτζετ ούτε να κάνουμε μεγάλες και χρονοβόρες αλλαγές. Μικρές παρεμβάσεις είναι αρκετές για να φτιάξουμε έναν χώρο ελκυστικό όπου θα περνάμε ευχάριστα, θα χαλαρώνουμε και φυσικά θα μας φτιάχνει τη διάθεση.

…Για να μας ανεβάζει τη διάθεση πρέπει σίγουρα να έχει φυτά. Αν δεν το ‘χετε με τη φροντίδα τους, επιλέξετε όσα έχουν πολύ μικρές απαιτήσεις. Τα παχύφυτα και οι κάκτοι είναι safe επιλογές. Αν το στιλ που θέλετε να έχει το μπαλκόνι σας παραπέμπει σε νησί, μια ωραία ιδέα είναι οι βουκαμβίλιες.

Άνετα και χαλαρά…

Πέρα από το στιλ και την αισθητική, σημασία έχει η λειτουργικότητα και η άνεση. Αποφεύγουμε τα ογκώδη έπιπλα που πιάνουν πολύ χώρο και δεν είναι πρακτικά. Λέμε ναι σε μια “φωλιά” που θα ομορφύνει μια γωνιά μας, αλλά οι καρέκλες, το τραπέζι κτλ. προτιμάμε να είναι λιτά, πρακτικά και ευέλικτα.

Ιδιωτικότητα

Σίγουρα τα βλέμματα των γειτόνων και των περαστικών δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Πρέπει, λοιπόν, να εξασφαλίσουμε ιδιωτικότητα. Ένας τρόπος είναι να δημιουργήσουμε έναν “φράχτη” από ψηλά και “γεμάτα” φυτά. Έτσι, δημιουργούμε παράλληλα και ωραία θέα για εμάς! Μπορείς επίσης να επιλέξεις όμορφες ψάθες και καλαμωτές ή κουρτίνες και πανιά σκίασης.

Τips

– Μην ξεχνάς τα φωτάκια! Μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν το μπαλκόνι!

– Για να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος, καλό είναι να επιλέξεις φωτεινά χρώματα και όχι πολύπλοκα μοτίβα.