Οι συνταγές της επιτυχίας… από τη ΜΑΚΒΕΛ!

Βγάλε τον σεφ που κρύβεις μέσα σου και δημιούργησε πιάτα που θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις! ΜΑΚΒΕΛ: Τώρα μιλάει η γεύση!

Βάλε ποδιά και 3,2,1… φύγαμε για ένα μοναδικό ταξίδι στην απόλαυση by MAKBEΛ φυσικά!
Ο σεφ Κωνσταντίνος Πανταζής προτείνει δύο ανοιξιάτικες συνταγές με ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ
που είναι εύκολες, πεντανόστιμες και υγιεινές!

Έχουμε και λέμε…

Σπαγγέτι με Μελιτζάνες, Ελιές & Φέτα

Μια συνταγή με… ελληνικό ταμπεραμέντο για μεσογειακούς τύπους!

2 μερίδες, 30 λεπτά

Υλικά:
▶ 200 γρ. Σπαγγέτι Νο 6 ΜΑΚΒΕΛ
▶ 30 ml Ελαιόλαδο
▶ 120 γρ. Μελιτζάνες σε κύβους
▶ 10 γρ. Σκόρδο
▶ 120 γρ. Ντοματίνια κομμένα
▶ 40 γρ. Ελιές σε φέτες
▶ 50 γρ. Φέτα τριμμένη
▶ 10 γρ. Φρέσκια ρίγανη
▶ Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-9 λεπτά.
Ταυτόχρονα, τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, τις μελιτζάνες
σε κύβους και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε σκόρδο, τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις ελιές σε φέτες, τα βρασμένα ζυμαρικά, και την φέτα.
Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.

Τριβελάκι με Ντομάτα, Σπανάκι & Τυριά

Μια… δυνατή συνταγή για ψαγμένους τύπους!

2 μερίδες, 30 λεπτά

Υλικά:
▶ 200 γρ. Τριβελάκι ΜΑΚΒΕΛ
▶ 30 ml Ελαιόλαδο
▶ 150 γρ. Ντομάτα σε κύβους
▶ 100 γρ. Φύλλα σπανάκι
▶ 80 γρ. Μιξ τυριών
▶ Φύλλα φρέσκου βασιλικού
▶ Aλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 9-11 λεπτά.
Ταυτόχρονα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και
την ντομάτα σε κύβους.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα φύλλα σπανάκι.
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μιξ τυριών και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Ανακατεύουμε τα υλικά.
Σερβίρουμε σε ένα μπολ και απολαμβάνουμε.

Ό,τι τύπος κι αν είσαι, βάλε φαντασία και την προσωπική σου πινελιά για να απογειώνεις κάθε πιάτο με ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ!

We suggest!

Σπαγγέτι Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη: Μία πρωτοποριακή πρόταση της ΜΑΚΒΕΛ

Comfort food για όλους!
H MAKBEΛ πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά, με ένα προϊόν που επιτρέπει και σε άτομα που αντιμετωπίζουν θέμα με τον Γλυκαιμικό τους Δείκτη να απολαμβάνουν όσο συχνά θέλουν
τα αγαπημένα τους ζυμαρικά: Σπαγγέτι Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη! Αυτό το πρωτοποριακό προϊόν απευθύνεται άμεσα σε περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο άτομα στη χώρα!

Τι δηλώνει ο Γλυκαιμικός Δείκτης και γιατί είναι σημαντικός
Ο δείκτης αυτός δηλώνει κατά πόσο ένα τρόφιμο αυξάνει τη γλυκόζη του αίματος και χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση των τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες.
Η ΜΑΚΒΕΛ και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας, αποφάσισε να ασχοληθεί εκτενώς και για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον ρόλο και τη σημασία του Γλυκαιμικού Δείκτη.

Πρέπει να ξέρουμε ότι…
…το προϊόν Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη είναι υγιεινό, νόστιμο, μεγάλης διατροφικής αξίας και ενδείκνυται ως γεύμα μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς η αργή αποδέσμευση
σακχάρου που προκαλεί, παρέχει ενέργεια για περισσότερες ώρες και αυξάνει παράλληλα το αίσθημα κορεσμού.

Λίγα λόγια για τη μελέτη
Η ΜΑΚΒΕΛ ανέθεσε στο Ερευνητικό Κέντρο Oxford Brookes της Μεγάλης Βρετανίας, το μόνο διαπιστευμένο φορέα στην Ευρώπη για τη μέτρηση του Γλυκαιμικού Δείκτη, να
πραγματοποιήσει μία κλινική μελέτη.
Εκεί, οι συμμετέχοντες δεν είχαν καταναλώσει τροφή για 12 ώρες και έδωσαν δείγμα αίματος 5 λεπτά πριν την έναρξη της κλινικής μελέτης, ενώ εκ νέου δείγματα αίματος ελήφθησαν μετά από 15, 30, 45, 60, 90 και 120 λεπτά από την κατανάλωση των ζυμαρικών.
Μάλιστα, για τον προσδιορισμό των συγκεντρώσεων γλυκόζης στο αίμα, τη διαδικασία πραγματοποίησαν εκπαιδευμένα άτομα από την ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου.
Οι τιμές που μετρήθηκαν, δημιούργησαν τη γλυκαιμική απόκριση του κάθε συμμετέχοντα για το νέο ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγέτι σε σύγκριση με το τρόφιμο αναφοράς, με γλυκαιμικό δείκτη 100.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης ο γλυκαιμικός δείκτης του ΜΑΚΒΕΛ – ΣΠΑΓΓΕΤΙ είναι 37 και προφανώς χαρακτηρίζεται ως Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη.

info

Ο Γλυκαιμικός Δείκτης είναι εγκεκριμένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), καθώς και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), οι οποίοι δηλώνουν ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην περίπτωση των τροφίμων, επιπλέον των πληροφοριών σχετικά με τη σύνθεση αυτών (FAO/WHO,1998).