National Strawberries and Cream Day αύριο (Τρίτη 21/5) και θα φτιάξουμε το πιο εύκολο επιδόρπιο με φράουλες!
Θα χρειαστούμε:
500γρ. φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, παγωμένη
1,5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Πώς γίνεται:
– Σε βαθύ μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα σε μίξερ για περίπου ένα λεπτό.
– Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας (αν χρησιμοποιήσουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει.
– Σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια σερβιρίσματος βάζουμε σε στρώσεις, πρώτα λίγα κομμάτια φράουλας και ύστερα κρέμα.
– Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για λίγες ώρες.
– Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φέτες φράουλας, χοντροκομμένα καρύδια και φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.