Let’s Move!

Kαλημέρα SayYesser!!!

Tι σκέφτεσαι να κάνεις την Κυριακή; Σου έχω πρόταση: Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Σταθερά προσηλωμένο στο όραμά του για την προώθηση του Αθλητισμού, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Κυριακή 23 Ιουνίου, την Ολυμπιακή Ημέρα και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία με σύνθημα “Let’s Move”, με ελεύθερη είσοδο για όλους, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι μια παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού, της υγείας και της συνύπαρξης.

Τι είναι η καμπάνια “Let’s Move”

Η κεντρική ιδέα της καμπάνιας “Let’s Move” αφορά στην ένταξη της άθλησης στη ζωή μας. Το 2023, με τη βοήθεια περισσότερων από 1.000 αθλητών και περισσότερων από 235 Ολυμπιακών φορέων, το σύνθημα “Let’s Move” ώθησε πάνω από 15 εκατομμύρια ανθρώπους να εμπνευστούν από τη χαρά της άθλησης και τον ενεργό υγιή τρόπο ζωής.
Το 2024, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, μικροί και μεγάλοι έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και να μάθουμε για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, να θαυμάσουμε από κοντά προσωπικά αντικείμενα και μετάλλια Ελλήνων Αθλητών που μας έκαναν περήφανους και έγραψαν ιστορία για τη χώρα μας, να εμπνευστούμε και να ενσωματώσουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας.

Παράλληλα και στο πλαίσιο της φετινής Ολυμπιακής χρονιάς, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έχει την τιμή να φιλοξενεί στη μόνιμη έκθεσή του την Ολυμπιακή Δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024. Όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την Ολυμπιακή Δάδα Παρίσι 2024 και να φωτογραφηθούν δίπλα σε αυτή.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall δημιουργήθηκε από τη LAMDA Development με στόχο να προάγει τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού και να αναδείξει, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Αγώνων, την άρρηκτη σχέση μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.

info

Μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στην επίσημη ιστοσελίδα του
https://athensolympicmuseum.org

Τip of the Day: Το Ολυμπιακό Μουσείο είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την Αθήνα και αξίζει την επίσκεψή μας. Σε μια περίοδο όπου ακούμε καθημερινά αρνητικές ειδήσεις, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν φάροι αισιοδοξίας αλλά και υπερηφάνειας, για να μας δίνουν ελπίδα. Τα παιδιά μας αξίζει να έρθουν σε επαφή με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και να εμπνευστούν από τις αξίες του Ολυμπισμού. Γιατί έχουμε όλοι ανάγκη – ίσως περισσότερο από όσο νομίζουμε – να νιώσουμε υπερήφανοι!