Μαρίνα Κουταρέλλη: “Το Spetsathlon δεν είναι απλώς ένας αγώνας, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που ενώνει τους ανθρώπους μέσω του αθλητισμού”

Το Spetsathlon είναι το event που έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού. Έχοντας κλείσει μια επιτυχημένη δεκαετία, συνεχίζει να εξελίσσεται και να μας προσφέρει αξέχαστες στιγμές. Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Spetses Mini Marathon & Spetsathlon, κ. Μαρίνα Κουταρέλλη, παραχώρησε συνέντευξη στο Say Yes to the Press και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα του Spetsathlon.

Spetsathlon: Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση γιόρτασε 10
χρόνια και μάλιστα με ρεκόρ συμμετοχών. Πώς αισθάνεστε για την τόσο μεγάλη αποδοχή και επιτυχία και ποιοι παράγοντες πιστεύετε πως οδήγησαν σε αυτήν;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και βαθύτατα συγκινημένοι που γιορτάσαμε την 10ή επέτειο του Spetsathlon, βλέποντας την εκδήλωση να ανθίζει και να εξελίσσεται. Η συνεχής αύξηση των συμμετοχών και η αγάπη που λαμβάνουμε από τους αθλητές και τους θεατές, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το Spetsathlon δεν είναι απλώς ένας αγώνας, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που ενώνει τους ανθρώπους μέσω του αθλητισμού. Κάθε χρόνο, το νησί των Σπετσών μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό όπου ο αθλητισμός και η κοινωνική συναναστροφή συνυπάρχουν σε ένα μαγευτικό σκηνικό. Όλο αυτό για εμάς είναι η πιο αληθινή ανταμοιβή!

Να γυρίσουμε για λίγο τον χρόνο πίσω; Πώς εμπνευστήκατε το Spetsathlon;

To Spetsathlon εμφανίστηκε σε μια εποχή που η Ελλάδα το είχε πραγματικά ανάγκη και αναφέρομαι στο όχι και τόσο μακρινό 2014, όταν ο όρος «Αθλητικός Τουρισμός» ήταν ακόμη άγνωστος στη χώρα μας. Τότε εμπνευστήκαμε έναν αγώνα που θα κέντριζε το ενδιαφέρον ερασιτεχνών και πρωταθλητών και θα έδινε μια ανάσα τόνωσης στο νησί των Σπετσών, πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Το αποτέλεσμα κατάφερε να μας δικαιώσει και έτσι συνεχίζουμε πετυχαίνοντας ολοένα και περισσότερα.

Τι θυμάστε από την περίοδο που το Spetsathlon ξεκινούσε να κάνει τα πρώτα του βήματα; Ποιες ήταν οι σκέψεις και οι αρχικές προσδοκίες σας;

Οι διοργανώσεις αυτές μας έχουν γεμίσει με ατελείωτες αναμνήσεις! Από τις στιγμές του Spetsathlon δεν λείπουν οι συγκινήσεις, τα χαμόγελα και οι αγκαλιές που έχουμε μοιραστεί με τους χιλιάδες συμμετέχοντες. Αν κάτι αξίζει να θυμάται να κανείς, είναι ακριβώς αυτά, αφού οι όποιες δυσκολίες υπήρξαν στην αρχή ξεπεράστηκαν με βοήθεια και σκληρή δουλειά.

Πώς οραματίζεστε την επόμενη δεκαετία;

Το μεγάλο μας στοίχημα πλέον είναι η επέκταση της διάρκειας του event σε περισσότερες ημέρες και ο εμπλουτισμός του με ακόμη περισσότερες παράλληλες δράσεις, νέες ηλικιακές κατηγορίες που ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερους νέους ανθρώπους να λαμβάνουν μέρος, αλλά και η προσέλκυση συμμετεχόντων από περισσότερες χώρες του εξωτερικού.