Τα χαρακτηριστικά των tantrum adults

Καλημέρα SayYesser!!!

Tantrum Adults συνέχεια σήμερα και πάμε να δούμε -και ίσως να αναγνωρίσουμε μερικά χαρακτηριστικά – ξεσπάσματα των ενηλίκων σε κρίση. Αρχικά το tantrum είναι το ξέσπασμα, η έκρηξη θυμού ή οργής. Πρόκειται για ξαφνική και έντονη στην εκδήλωσή της συναισθηματικής εκτόνωσης, η οποία συμβαίνει απροειδοποίητα και συχνά τελειώνει τόσο γρήγορα όσο αστραπιαία ξεκίνησε.

Μήπως είσαι και εσύ “τρίχρονο” όπως εγώ; (ορίστε το είπα!)

1. Χρήση υψηλών τόνων κατά την ομιλία. Ναι, αυτό είναι ένα είδος ξεσπάσματος θυμού! Κανονικά οι άνθρωποι μιλούν σε μεσαίο ή χαμηλό τόνο ή ύψος φωνής. Αυτοί είναι οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς! (Ποτέ! Και ναι, μιλάω για μένα!)

2. Κουνάς τα μάτια, τα γυρνάς σαν το παιδάκι του εξορκιστή, συνοφρυώνεσαι ή ακόμα καλύτερα δεν έχεις καμία έκφραση στο πρόσωπο. Δεν το είχα σκεφτεί με αυτόν τον τρόπο πριν, αλλά ναι και αυτά είναι παιδιάστικα ξεσπάσματα, ειδικά σε μια ομάδα ή σε έναν εργασιακό χώρο. (2 στα 2 και συνεχίζουμε.)

3. Εκνευρισμός με το παραμικρό. Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε προπόνηση σε αυτό το ξέσπασμα θυμού καθημερινά! (Καλά θα πάει αυτό #not)

4. Βηματίζεις μπρος-πίσω ή γύρω γύρω στο δωμάτιο, με νεύραααα. (Α, καλά!)

5. Επιθετικές χειρονομίες με τα χέρια ενώ μιλάς πρόσωπο με πρόσωπο ή στο τηλέφωνο. (Οκ, next!)

Η αλληλεπίδραση με έναν ενήλικα που έχει συχνά ξεσπάσματα μπορεί να είναι μια οδυνηρή εμπειρία για τους γύρω του. Όταν το άτομο έχει αυτή τη διάθεση, κλείνεται στον μικρόκοσμό του και αγνοεί σχεδόν τα πάντα γύρω του. (Κρύβε λόγια)

Tip of the Day: Συνήθως μόλις περάσει η “κρίση”, το άτομο έχει ελάχιστη έως καθόλου ανάμνηση για το πώς έχει συμπεριφερθεί και ως εκ τούτου, δεν αισθάνεται μεγάλη ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Η αντιμετώπιση κάποιου τέτοιου ατόμου είναι πράγματι μια πρόκληση. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε ένα ξέσπασμα θυμού ενός ενήλικα είναι να παραμείνουμε ήρεμοι, να δείξουμε κατανόηση, να μην πάρουμε προσωπικά όσα λέει και να του δώσουμε χρόνο και χώρο. Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρή σύμπτωση… απλά λέω!