Τα Τρίκαλα η πρώτη πόλη που «λανσάρει» η Wolt παγκοσμίως, με διανομές μηδενικών ρύπω

Τα Τρίκαλα αποτελούν την πρώτη πόλη σε παγκόσμιο επίπεδο, στην οποία η Wolt ξεκινά τη δραστηριότητά της με διανομές μηδενικών ρύπων, χρησιμοποιώντας για τον στόλο των συνεργατών διανομέων της ηλεκτρικά μηχανάκια και ποδήλατα. Στόχος είναι το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα παράλληλα με την επέκταση της πλατφόρμας στην πόλη, έχοντας ως κεντρικό άξονα τη βιώσιμη μετακίνηση.

Συγκεκριμένα, η Wolt προχώρησε στην επιδότηση ποσοστού της αξίας 17 ηλεκτρικών μηχανών και έχει ως στόχο τη διατήρηση των εκπομπών ρύπων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, και στη συνέχεια της δραστηριοποίησής της στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή, όλες οι διανομές που λαμβάνουν χώρα στην πόλη σε εβδομαδιαία βάση, από τον στόλο συνεργατών διανομέων της Wolt, πραγματοποιούνται με τη χρήση ηλεκτρικών μηχανών ή ποδηλάτων, τα οποία μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζονται στο κέντρο της πόλης, χρησιμοποιώντας τον ειδικό χώρο φόρτισης που έχει τοποθετηθεί εκεί.
Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να διανύονται σε εβδομαδιαία βάση περισσότερα από 4.000 χιλιόμετρα με μηδενικούς ρύπους, γεγονός το οποίο έχει συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πάνω από 3 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την αρχή της λειτουργίας της πλατφόρμας στα Τρίκαλα μέχρι σήμερα, και στην εξοικονόμηση άνω των 400 κιλών CO2, κάθε εβδομάδα, με στόχο το νούμερο αυτό να αυξάνεται σταδιακά.