Οι τεχνητές λίμνες αλατιού της εταιρείας Cargill στο Σαν Φρανσίσκο εντυπωσιάζουν καθώς παραπέμπουν σε ένα μόνιμο ουράνιο τόξο στο νερό. Οι λίμνες έχουν μικρό βάθος και σχεδιάστηκαν για να παράγουν αλάτι από το θαλασσινό νερό. Το θαλασσινό νερό μεταφέρεται στις λίμνες και σε διάστημα που φτάνουν έως και 5 χρόνια το νερό εξατμίζεται και έτσι το αλάτι είναι έτοιμο για συγκομιδή. Οι λίμνες έχουν πράσινο, φούξια, κόκκινο, μπλε και κίτρινο χρώμα. Το χρώμα τους εξαρτάται από τους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στο εσωτερικό τους και από τα επίπεδα αλατότητας του νερού. Ειδικότερα, τρεις είναι οι μικροοργανισμοί που ευθύνονται για την αλλαγή του χρώματος των λιμνών: Synechococcus, Halobacteria, και Dunaliella.