Ενισχύοντας τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από τα Εικονοπαραμύθια και τις Εικονοϊστορίες

Με αφορμή το νέο βιβλίο των Ευθυμίας Ανδριώτη και Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το doitlikeakid σας προσκαλούν σε διαδικτυακή συζήτηση για την ενίσχυση του αναδυόμενου γραμματισμού των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Η εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της εκπαίδευσης. Οι σύγχρονες προσεγγίσεις στηρίζονται στην πεποίθηση ότι τα παιδιά από πολύ νωρίς εκδηλώνουν συμπεριφορές ανάγνωσης και γραφής. Μιμούνται ότι διαβάζουν βιβλία ή ότι γράφουν, χωρίς να γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή. Είναι λοιπόν σημαντικό να μεγαλώνουν σε περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα, ώστε να ενισχυθεί ο αναδυόμενος γραμματισμός, μέσα από την εξοικείωσή τους με εκφάνσεις της γλώσσας, που έχουν σχέση με τον γραπτό λόγο και μέσα από την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο.

Τι σημαίνει αναδυόμενος γραμματισμός;

Πώς μπορεί να συμβάλλει ο γονιός στην καλλιέργεια του αναδυόμενου γραμματισμού;

Πώς κατακτούν τα παιδιά τις έννοιες και τις συμβάσεις των γραπτών κειμένων;

Πώς ενισχύουμε τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών στο σχολείο και στο σπίτι;

Όσοι παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση, θα φύγετε γνωρίζοντας tips, που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας για τη γλωσσική καλλιέργεια των παιδιών:

Πώς να ενισχύσετε την αναγνωστική ετοιμότητα των παιδιών ή των μαθητών σας.

Πώς να αξιοποιήσετε το βιβλίο των Ευθυμίας Ανδριώτη και Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ  την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7 μ.μ. 

Παρακολουθήστε μέσω Instagram Live από τους λογαριασμούς: @metaixmiobooks και @doitlikeakid.