National Blueberry Popsicle Day σήμερα (2/9) και θα φτιάξουμε ένα εύκολο, θρεπτικό και δροσερό γλύκισμα!
Θα χρειαστούμε:
500γρ. blueberries (υπάρχουν κατεψυγμένα)
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (ή γιαούρτι βανίλιας)
Πώς γίνεται:
– Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ, πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα και φτάνουμε σιγά σιγά σε υψηλή ταχύτητα όπου παραμένουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα για να βεβαιωθούμε ότι το μείγμα έχει γίνει λείο.
– Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια παγωτού ή σε μικρά χάρτινα ποτηράκια βάζοντας μέσα από ένα ξυλάκι παγωτού.
– Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
– Για εύκολο ξεφορμάρισμα, περνάμε τα φορμάκια κάτω από ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.