Ο Σκαθαροζούμης επιστρέφει!

ΣΚΑΘΑΡΟΖΟΥΜΗΣ ΣΚΑΘΑΡΟΖΟΥΜΗΣ: Πρεμιέρα σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2024 στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του Tim Burton “ΣΚΑΘΑΡΟΖΟΥΜΗΣ ΣΚΑΘΑΡΟΖΟΥΜΗΣ” (πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά: Beetlejuice Beetlejuice) αποτελεί η επιστροφή του αγαπημένου χαρακτήρα του Σκαθαροζούμη, με τον Michael Keaton να επιστρέφει στον ρόλο που τον έκανε διάσημο.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου καταχειροκροτήθηκε.
Η επίσημη περίληψη της ταινίας είναι η εξής: “Ο Σκαθαροζούμης επιστρέφει! Μετά από μία αναπάντεχη οικογενειακή τραγωδία, τρεις γενιές της οικογένειας Ντιτζ επιστρέφουν στο Γουίντερ Ρίβερ. Ακόμα στοιχειωμένη από τον Σκαθαροζούμη, η ζωή της Λίντια ανατρέπεται όταν η επαναστάτρια έφηβη κόρη της, η Άστριντ, ανακαλύπτει το μυστηριώδες μοντέλο της πόλης στη σοφίτα και η πύλη στον άλλο κόσμο ανοίγει κατά λάθος. Με μεγάλους μπελάδες να αναστατώνουν και τους δύο κόσμους, είναι θέμα χρόνου πότε κάποιος θα αναφωνήσει το όνομα του Σκαθαροζούμη τρεις φορές, για να επιστρέψει αυτός ο σκανταλιάρης δαίμονας προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο χαμό.”
Το μέλλον του Beetlejuice και μια τρίτη ταινία
Όταν ρωτήθηκε για μια πιθανή τρίτη ταινία, ο Burton είπε, “Ας κάνουμε τα μαθηματικά… χρειάστηκαν 35 χρόνια για να γίνει αυτό, οπότε θα είμαι πάνω από 100 (σ.σ. όταν βγει μια τρίτη ταινία). Αλλά υποθέτω ότι είναι δυνατό με την έλευση της επιστήμης αυτές τις μέρες, αλλά εγώ δεν νομίζω».
Σε Σκηνοθεσία Tim Burton, στην ταινία πρωταγωνιστές είναι οι Michael Keaton, Jenna Ortega, Willem Dafoe, Monica Bellucci, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Justin Theroux, Burn Gorman.
Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).