National Salmon Day αύριο (8/10) και θα φτιάξουμε μια μυρωδάτη συνταγή που …ξεχωρίζει!
Θα χρειαστούμε:
350 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα
1 κ.γ. κόλιανδρο θρυμματισμένο
αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο φιογκάκια
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πώς γίνεται:
– Πασπαλίζουμε τον σολομό με κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι, τον βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς) μέχρι να ροδίσει, 13-15 λεπτά. Μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα πιάτο και αφού κρυώσει εντελώς κόβουμε με τα χέρια σε κομμάτια.
– Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
– Κρατάμε 1 φλιτζάνι νερό από τα φιογκάκια, σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
– Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε βαθύ αντικολλητικό σκέυος, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 6-8 λεπτά.
– Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα.
– Προσθέτουμε τα φιογκάκια και 1/2 φλιτζάνι από το νερό που είχαμε κρατήσει. Αφήνουμε να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (προσθέτοντας επιπλέον νερό ζυμαρικών, αν χρειάζεται, για να δημιουργηθεί μια σάλτσα).
– Τέλος, αναμειγνύουμε απαλά το μαϊντανό και τον σολομό.
– Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Tip:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φιογκάκια με οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας.