Κάνετε πρωτεϊνική διατροφή αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε τις γλυκές απολαύσεις; Θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό; H food blogger Σεμίνα Αλμπαντοπούλου προτείνει μία συνταγή που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά:
Για τα donuts
- 2 μπανάνες
- 2 αυγά
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 1 φακελάκι baking powder
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
- 1 κ γλ. κανέλα
Για το γλάσο σοκολάτας
- 2 κ.σ στέβια άχνη
- 1 κ.γλ γάλα
- 2 κ.γλ κακάο
Για το λευκό γλάσο
- 2 κ.σ στέβια άχνη
- 1 κ.γλ γάλα
Για το ροζ
- 2 κ.σ στέβια άχνη
- 1 κ.γλ γάλα
- 5 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Πώς γίνεται:
-
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τις μπανάνες, τα αυγά, το γιαούρτι, την κανέλα και χτυπάμε καλά.
-
Προσθέτουμε και την τρούφα.
-
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης το baking και προσθέτουμε τον χυλό με τα ρευστά.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής σε μια φόρμα για ντόνατς.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 45 λεπτά στους 180° C.