Φτιάχνουμε donuts βρώμης

Κάνετε πρωτεϊνική διατροφή αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε τις γλυκές απολαύσεις; Θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό; H food blogger Σεμίνα Αλμπαντοπούλου προτείνει μία συνταγή που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

Για τα donuts

  • 2 μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 1 κ γλ. κανέλα

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 2 κ.σ στέβια άχνη
  • 1 κ.γλ γάλα
  • 2 κ.γλ κακάο

Για το λευκό γλάσο

  • 2 κ.σ στέβια άχνη
  • 1 κ.γλ γάλα

Για το ροζ

  • 2 κ.σ στέβια άχνη
  • 1 κ.γλ γάλα
  • 5 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Πώς γίνεται:

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τις μπανάνες, τα αυγά, το γιαούρτι, την κανέλα και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε και την τρούφα.
  • Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης το baking και προσθέτουμε τον χυλό με τα ρευστά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής σε μια φόρμα για ντόνατς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 45 λεπτά στους 180° C.