5)Say Yes …to the Pastry Chef

Σταμάτης Σουβλέρης, Executive – Pastry Chef

Τάρτα με ganache βατόμουρο και biscui σοκολάτας χωρίς αλεύρι:

Ganache βατόμουρο:
210gr κρέμα γάλακτος
30gr ιμβερτοσάκχαρο ή τριμολίνι (δίνει μαλακή υφή)
350gr κουβερτούρα (valrhona 67%)
200gr φραμπουάζ
105gr βούτυρο

Εκτέλεση:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το ιμβερτοσάκχαρο και το ρίχνουμε στη σοκολάτα. Έπειτα ρίχνουμε τα φραμπουάζ και ανακατεύουμε με το pimer. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.

Biscui χωρίς αλεύρι:
120gr κρόκοι (6κρόκοι)
70gr ζάχαρη
70gr σοκολάτα
150gr ασπράδια
68gr ζάχαρη
*tip! 30-40gr σκόνη αμύγδαλο (για να γίνει πιο γευστικό, αν θέλουμε το παραλείπουμε)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν και τα ρίχνουμε στην λιωμένη σοκολάτα. Έπειτα χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια με την ζάχαρη και ενσωματώνουμε μέσα με μαρίζ τη σκόνη αμυγδάλου.

Τέλος, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των αυγών. Το απλώνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170ᴼC για 15’.

Στήσιμο:
Ψήνουμε μια σκέτη πάστα φλώρα. Αφού κρυώσει, μέσα στρώνουμε την ganache βατόμουρο, από πάνω τοποθετούμε ένα δίσκο από το biscuit και γεμίζουμε την τάρτα με την ganache. Από πάνω διακοσμούμε με βατόμουρα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.