Η κολοκύθα έχει την τιμητική της το φθινόπωρο. Με αυτήν ως βασικό υλικό, λοιπόν, πάμε να φτιάξουμε μια νόστιμη φθινοπωρινή σούπα.
Θα χρειαστούμε:
· 4 μικρές κολοκύθες
· 2 κρεμμύδια
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
·1 ποτήρι γάλα καρύδας
Πώς γίνεται:
Ανοίγουμε στα δύο τις κολοκύθες και τις τοποθετούμε σε ταψί. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφαιρούμε το εσωτερικό της κολοκύθας, τοποθετώντας το σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφού σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα προσθέτουμε μαζί με το εσωτερικό της κολοκύθας. Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το γάλα καρύδας.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε croutons κατά το σερβίρισμα, μην τα βάζετε από πριν γιατί θα χάσουν την τραγανή τους γεύση.