Σουηδία γίναμε…

Καλημέρα SayYesser!!!

Ένα θα σου πω! Έχω αντιμετωπίσει σουηδικά τόσα πολλά πράγματα που στο τέλος θα αιτηθώ υπηκοότητα!
Όμως ήρθε νομίζω η ώρα να φωνάξω: Αρκετά!
Και κάπως έτσι έφτασε η στιγμή να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: αγαπημέν@ όταν η ζωή σου πετάει προβλήματα, δεν κάθεσαι απλά και τα ανέχεσαι! Τα αντιμετωπίζεις, τα λύνεις και συνεχίζεις πιο δυνατός από ποτέ. Είναι μονόδρομος και είναι ο μόνος τρόπος για να γίνονται τα πράγματα, τέλος.

Η υπομονή έχει όρια και η η σουηδική ψυχραιμία και ηρεμία είναι κάτι αξιοθαύμαστο αλλά όχι για μένα ή μάλλον όχι για πολύ. Από την άλλη η υπομονή έχει όρια και τα δικά μου έχουν εξαντληθεί. Κάθε φορά που σκεφτόμαστε “θα το αντέξω κι αυτό”,  στην ουσία υπονομεύουμε τη δική μας ευτυχία και δύναμη. Δεν είμαστε ρομπότ, δεν είμαστε άψυχες μηχανές. Είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα και ανάγκες. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με καταπατήσει.

Τι θα κάνω γι’ αυτό; Φτάνει με τη σιωπή και την ανοχή. Η σιωπή είναι συνενοχή, και δεν θα είμαι συνένοχος στην καταπίεση του εαυτού μου. Αν έχεις κάτι να πεις, πες το τώρα. Αν έχεις κάτι να κάνεις, κάνε το τώρα. Η σιωπή δεν είναι αρετή, είναι αδυναμία. Σήκωσε το ανάστημά σου και πες την αλήθεια σου. Διεκδίκησε αυτό που σου ανήκει και μην αφήνεις κανέναν να σε καταπατήσει.

Η καταπίεση των συναισθημάτων, των επιθυμιών, των ονείρων σου είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Κάθε φορά που καταπιέζεσαι, χάνεις ένα κομμάτι της ψυχής σου. Μην επιτρέπεις σε κανέναν και τίποτα να σε καταπιέσει. Σήκω και διεκδίκησε το δικαίωμα να ζήσεις όπως θέλεις.

Μην κουνάς το κεφάλι, προφανώς και δεν είναι εύκολο… Ο δρόμος προς την αυτονομία είναι γεμάτος εμπόδια, αλλά είναι ο μόνος δρόμος που αξίζει να περπατήσεις. Δεν ζητάς άδεια για να είσαι ευτυχισμένος, δεν περιμένεις έγκριση για να ζήσεις τη ζωή σου όπως θέλεις. Παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου και τη διαμορφώνεις σύμφωνα με τα δικά σου πρότυπα και αξίες. Η αυτονομία δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Είναι δικαίωμα.

Tip of the Day: Μην φοβάσαι να είσαι ριζοσπαστικός. Ο κόσμος ανήκει σε αυτούς που τολμούν να αμφισβητήσουν το κατεστημένο και δεν συμβιβάζονται με το μέτριο. Πάρε ρίσκα, κάνε το αδύνατο και δείξε στον κόσμο τι σημαίνει αληθινή δύναμη και αποφασιστικότητα.
Να σου θυμίσω ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζούμε με φόβο και καταπίεση. Αγωνίσου για την ελευθερία σου και διεκδίκησε την ευτυχία σου.
Σήκω, πάλεψε και κέρδισε. Τώρα είναι η στιγμή σου.