Η γαστρονομία, οι γευστικές συνταγές, η συνεργασία με chefs και σχολές εστίασης, είναι πάντα στις προτεραιότητες της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) προκειμένου να προωθηθούν με καινοτόμους μεθόδους τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece.
H ΕΛΟΠΥ συμμετείχε σε δύο εκδηλώσεις για την υγιή καρδιά και τη σωστή διατροφή:
- Σάββατο 5 Οκτωβρίου. Στην κοινωνική εκδήλωση επιστημονικού χαρακτήρα «Cardio Life Cycle» που οργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ), στο panel «Περιβάλλον και Καρδιά» ο κ. Αρτέμιος Δημητρόγλου, Επίκουρος Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και ο κ. Φίλιππος Πετρίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος AMBIO SA, ανέπτυξαν τα θέματα «Διατροφική αξία των ελληνικών ψαριών εκτροφής» και «Γαλάζια υγεία: Η επίδραση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία και ευημερία», αντίστοιχα.
- Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στην εκδήλωση «Ψάρι & Υγεία» που οργάνωσε η ΕΛΟΠΥ με τη Διατροφολογική Μονάδα Λόγω Διατροφής για τα Μέλη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας (ΕΛ.Δ.Ε), οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τους «Μύθους και τις αλήθειες της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας» από την κα Κατερίνα Λύτρα, Επιστημονική Διευθύντρια της ΕΛΟΠΥ. Η κα Έλλη Κακαβά, Ιχθυολόγος-Παθολόγος στην AVRAMAR ανέπτυξε το θέμα «Από τη θάλασσα στο πιάτο: εξασφαλίζοντας τα πλούσια θρεπτικά συστατικά των ψαριών εκτροφής». Η ΕΛΟΠΥ προσέφερε μεζέδες με ψάρια Fish from Greece.