Η φετινή σοδειά στο Μοσχάτο Τυρνάβου δίνει κάθε λόγο στους λάτρεις του τσίπουρου να
ανυπομονούν, καθώς το αγαπημένο τους Δεκαράκι κερδίζει και πάλι… 10 με τόνο! Το πρώτο
μονοποικιλιακό τσίπουρο στην Ελλάδα, φτιαγμένο αποκλειστικά από την εκλεκτή ποικιλία
Μοσχάτο, έρχεται και φέτος πλούσιο σε αρώματα και πιο αυθεντικό από ποτέ.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η φετινή χρονιά είναι πραγματικά ξεχωριστή, καθώς οι ακραίες
κλιματολογικές συνθήκες και ο παρατεταμένος καύσωνας περιόρισαν την καρποφορία των
αμπελιών μας. Ωστόσο, μέσα από αυτή την πρόκληση αναδύθηκε κάτι μοναδικό: κρασί και
τσίπουρο σε μικρότερες ποσότητες, αλλά με απαράμιλλη ποιότητα.
Οι αποστάξεις έχουν ήδη ξεκινήσει και τα καζάνια «βράζουν», για να μας χαρίσουν και φέτος ένα τσίπουρο παραδοσιακό, γεμάτο χαρακτήρα, αρώματα και γεύση. Για όσους αναζητούν κάτι παραδοσιακό και αυθεντικό, το Δεκαράκι σε κάθε γουλιά αναδεικνύει τη φήμη και την ποιότητα του ελληνικού αμπελώνα.
Ένα τσίπουρο με κρυστάλλινη όψη, έντονο άρωμα φρούτων, όπως σύκο και σταφίδα, αλλά και νότες από καρύδι και τριαντάφυλλο!