9) World Vegan Day

Mε αφορμή τη World Vegan Day που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου, σκεφτήκαμε να σας φτιάξουμε το μενού της ημέρας!

Σας προτείνουμε λοιπόν ένα νόστιμο vegan παστίτσιο με μανιτάρια και για επιδόρπιο σοκολατομπουκιές!

Vegan παστίτσιο με μανιτάρια

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
  • 3 πιπεριές
  • 250 γρ ντομάτα φρέσκια
  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • ελαιόλαδο
  • 1000 ml γάλα καρύδας
  • 6 κσ αλεύρι

Πώς γίνεται:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Κόβετε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, δυναμώνετε τη φωτιά, και σωτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σωτάρετε ακόμα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Βάζετε τη ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, 1 κούπα νερό και ανακατεύετε καλά.
  4. Βράζετε τα μακαρόνια.
  5. Τοποθετείτε τα μισά μακαρόνια μέσα σε πιρέξ. Προσθέτετε τα 2/3 από τα μανιτάρια. Στρώνετε τώρα τα υπόλοιπα μακαρόνια.
  6. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετείτε το γάλα καρύδας και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά.
  7. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνετε λίγο λάδι και προσθέτετε το αλεύρι, μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
  8. Όταν η μπεσαμέλ είναι έτοιμη την απλώνετε από πάνω. Βάζετε το πιρέξ στον φούρνο για 20 περίπου λεπτά και όταν θα έχει κρυώσει λίγο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

 

Vegan σοκολατομπουκιές με δύο μόνο υλικά!

Θα χρειαστείτε:

300 γρ. μαύρη κουβερτούρα

ψιλοκομμένα αμύγδαλα

 

Πώς γίνεται:

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι δύο κουταλιές κουβερτούρα και τις αφήνετε να λιώσουν σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε λίγα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Μόλις αρχίσει να στερεοποιείται το μίγμα το βγάζετε και τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα τα πρώτα σας σοκολατάκια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα. Στη συνέχεια τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν καλά. Έτοιμα!