5) Vitera: Με αγάπη για τη Ζωή και τη Γη

Λεζάντα

Χριστίνα Προσπαθοπούλου, Cofounder & CEO της Vitera

Η Vitera δημιουργήθηκε από την αγάπη και τη βαθιά γνώση για τα βότανα και τις ιδιότητές τους. H Χριστίνα Προσπαθοπούλου, Cofounder & CEO της Vitera μας μιλά για τη φιλοσοφία της εταιρίας.

Πώς δημιουργήθηκε η Vitera; Μιλήστε μας για την ιστορία της.

Για τη δημιουργία της Vitera, συντονίστηκαν δύο άτομα. Εγώ, από τις Οικονομικές Επιστήμες και η αδελφή μου, από την Ψυχολογία. Ο κοινός μας παρονομαστής ήταν η προσέγγισή μας στους εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, μέσω των Βοτάνων. Έτσι συνδυάστηκε το know how με την εμβάθυνση στη Βοτανολογία και στο φιλοσοφικό φάσμα της Ayurveda.

Τι σημαίνει για εσάς η Vitera;

Πιστεύουμε πως η ζωή του ανθρώπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γη, με το χώμα, με τους καρπούς της. Έχοντας αυτή τη φιλοσοφία, πήρε το όνομά της η Vitera. Aπό τη Vita, ζωή, και την Terra, γη, της λατινικής γλώσσας.

Πώς εξασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων σας;

Η Vitera δημιουργήθηκε για να προσφέρει την αυθεντική ποιότητα εκλεκτών, φυσικών βοτάνων που προέρχονται από ελεγχόμενες και εξειδικευμένες καλλιέργειες. Βασική μας φροντίδα είναι να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε πιθανή ενδιάμεση βιομηχανική κατεργασία των πρώτων υλών και να προσφέρουμε μέσα από τη γνώση τις αυθεντικές ιδιότητες κάθε βοτάνου. Αυτός είναι ο λόγος που για να καταλήξουμε σε αυτά τα 8 Μείγματα Βοτάνων, δοκιμάσαμε και πειραματιστήκαμε με αρκετά ακόμα. Έτσι, θεωρούμε ότι επιτύχαμε το ιδανικό αποτέλεσμα γεύσης και ποιότητας.

Οι διαφορετικές ποικιλίες τσαγιών σχετίζονται με το πώς νιώθουμε κάθε φορά; Τι θα προτείνατε για παράδειγμα σε κάποιον που αισθάνεται πιεσμένος από το αυστηρό πρόγραμμα της καθημερινότητάς του;

Έχουμε 8 Μείγματα Βοτάνων που το καθένα μπορεί να συνδεθεί με το πώς νιώθουμε κάθε φορά. Εξού και το ξεχωριστό πλαίσιο που έχουμε στο E-shop μας με τα “emojis” που βοηθάνε τους πελάτες μας.
Τώρα, όσον αφορά στην επιβαρυμένη καθημερινότητά μας και τι θα προτείναμε σε κάποιον που βιώνει έντονη πίεση, σχετίζεται με το πώς αντιδράει κάθε άνθρωπος και τι χρειάζεται στη συγκεκριμένη στιγμή. Για παράδειγμα, εάν θες να τονωθείς και χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια, προτείνουμε το Ayurvedic Kapha Tea. Εάν νιώθεις έντονο στρες, το Ayurvedic Pitta Tea. Εάν από το απαιτητικό πρόγγραμά σου δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς προτείνουμε το Somnium Tea κοκ.

Της Βένιας Αντωνίου