10) NAVS Βlue Hackathon 2022: Διαγωνισμός επιχειρηματικών σχεδίων για νέους με σημαντικά έπαθλα

 

Το πρόγραμμα και οι όροι του διαγωνισμού NAVS Blue Hackathon
αναδιαμορφώθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνον τις πρόσφατες εξελίξεις ευρείας μετάδοσης της μετάλλαξης O αλλά και τις δωρεές για τη βράβευση των καλύτερων προσπαθειών. Έτσι, το NAVS Blue Hackathon 2022 θα λάβει χώρα υβριδικά και θα ολοκληρωθεί εντός ενός ευρύτερου χρονοδιαγράμματος (Ιανουάριος-Μάρτιος 2022). Οι τρεις καλύτερες ιδέες θα λάβουν:
Α’ Βραβείο 1000 Ευρώ
Β’ Βραβείο 600 Ευρώ
Γ’ Βραβείο 400 Ευρώ
Οι διακρίσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη της Εύας Στεφανιδάκη και του Ιωάννη Τσαμουργέλλη, που αποτελούσαν δραστήρια μέλη της Κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρωτεργάτες του NAVS Blue Hackathon.
Σημειώνεται ότι τα χρηματικά έπαθλα αποτελούν ιδιωτική δωρεά των αποφοίτων του ΤΝΕΥ Χ. Καρατζάνου, Θ. Βιτσούνη και Π. Παφλιώτη.

Παράλληλα, στους τρεις βραβευθέντες θα προσφερθούν υπηρεσίες
εκκόλαψης (incubation) από την ομάδα έργου του ΝΑΥΣ.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου ΝΑΥΣ -Ανάδειξη και υλικοτεχνική τεκμηρίωση της ελληνικής ναυπηγικής παράδοσης και ναυτικής ιστορίας – Οι ναυμαχίες Ναυαρίνου και Σαλαμίνας (https://e-navs.eu/).

 

Say Yes… and Get Impressed!

To πρώτο αυτοκίνητο που αλλάζει χρώματα!

Το ηλεκτροκίνητο iX Flow της BMW, το οποίο δεν σχεδιάζεται να βγει στην παραγωγή, χάρη στην τεχνολογία της «ηλεκτρονικής μελάνης» αλλάζει χρώμα από άσπρο σε γκρι, είτε ομοιόμορφα είτε σε γεωμετρικά σχέδια! Το αυτοκίνητο έχει εντυπωσιάσει τους επισκέπτες της έκθεσης τεχνολογίας CES στο Λος Άντζελες.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας ένα application να επιλέγει χρώμα, ακόμα και για τα τάσια των τροχών του αυτοκινήτου! Το iX Flow δεν είναι βαμμένο αλλά καλυμμένο με μια επίστρωση παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται σε συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων.

Στην επιφάνεια του αυτοκινήτου υπάρχουν εκατομμύρια μικροσκοπικές κάψουλες μέσα στις οποίες βρίσκονται άσπρες χρωστικές με αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο και γκρίζες χρωστικές με θετικό. Η εφαρμογή ηλεκτρικής τάσης φέρνει στην επιφάνεια τη μία χρωστική ή την άλλη και δημιουργεί έτσι τόνους του γκρίζου. Όταν η αλλαγή ολοκληρωθεί, το σύστημα διατηρεί το χρώμα χωρίς να καταναλώνει ενέργεια.

Δείτε το βίντεο εδώ! https://www.youtube.com/watch?v=WqhM4vlZ2Qw