14) Έναρξη νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος- “Cucina Italiana- Δημιουργία Ιταλικού μενού” για το 2022

Από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 ξεκινά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Cucina Italiana- Δημιουργία Iταλικού μενού” από την Accademia Pizzaioli Greece, όπου σπουδαστές με πάθος για την ιταλική κουλτούρα θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής γαστρονομίας, να γνωρίσουν τους προμηθευτές πρώτων υλών και εξοπλισμού και να διδαχτούν όλες τις τεχνικές παρασκευές για παραδοσιακά πιάτα από διάφορες πόλεις της Ιταλίας, προσαρμοσμένα στο σήμερα.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ιταλική κουζίνα και θέλουν να εξελιχθούν μέσα από την εξειδίκευση. Απόφοιτοι μαγειρικών Σχολών, επαγγελματίες στο χώρο εστίασης και επιχειρηματίες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, δημιούργησαν την ανάγκη για τη διαμόρφωση του νέου αυτού προγράμματος στις εγκαταστάσεις της Accademia Pizzaioli Greece.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τμήματα δεν ξεπερνούν τα 6 άτομα επιτρέποντας την αποτελεσματική και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, εξασφαλίζει τη γνώση και την εξοικείωση με το επάγγελμα και ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.
H Accademia Pizzaioli, βρίσκεται πάντα στο πλευρό των σπουδαστών και των αποφοίτων της, με σκοπό την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση. Μετά τη λήξη του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας, χορηγείται στους σπουδαστές Πιστοποίηση με Διεθνή ισχύ προκειμένου να εργαστούν ή ακόμα και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στη χώρα που τους ενδιαφέρει.

 

 

 

Say Yes and Get Impressed!

To δέντρο Di Caprio!

Θέλοντας να τιμήσουν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τη συμβολή του στην προστασία ενός υγρού τροπικού δάσους στην Αφρική, βρετανοί ερευνητές βάφτισαν ένα νέο είδος δέντρου για να τιμήσουν τν ηθοποιό.

Το νέο είδος Uvariopsis dicaprio, ένα δέντρο με λευκά λουλούδια που φυτρώνουν κατευθείαν πάνω στον κορμό, φύεται σε μία τοποθεσία του δάσους Έμπο στο Καμερούν, γνωστό για την πλούσια αλλά απειλούμενη βιοποικιλότητά του.

Μετά την επίσημη ονοματοδοσία το δέντρο εντάχθηκε στη λίστα των ειδών που αντιμετωπίζουν κρίσιμο κίνδυνο εξαφάνισης.

Η κυβέρνηση του Καμερούν είχε αρχικά αποφασίσει να επιτρέψει την υλοτόμηση στο Έμπο, ωστόσο το σχέδιο ακυρώθηκε λόγω αντιδράσεων. Ειδικοί από όλο τον κόσμο έστειλαν επιστολή στην κυβέρνηση, ενώ ο Ντι Κάπριο βοήθησε με τις αναρτήσεις του στα social media, τις οποίες παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι.