10) Παραμένει η λαμπερή ατμόσφαιρα στο Experience Park του Ελληνικού!

default

Γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές εμπειρίες παραμένει το Experience Park, το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού. Το Πάρκο που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μία ξεχωριστή γιορτινή εμπειρία την περίοδο των Χριστουγέννων, μας περιμένει όλους για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα της πόλης, να εξερευνήσουμε, να χαλαρώσουμε, αλλά και να ζήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες κοντά στη φύση.
To Experience Park, με έκταση πάνω από 70 στρέμματα και με περισσότερα από 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, είναι η αρχή ενός νέου τρόπου ζωής. Με συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, δραστηριότητες και εγκαταστάσεις αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια, όλο το χρόνο.
Το Πάρκο λειτουργεί καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00 και η είσοδος είναι δωρεάν. Η πρόσβαση στο Πάρκο γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού, ενώ για την διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο και παρέχεται δωρεάν μετακίνηση μέσω shuttle bus από το Μετρό Ελληνικού.

 

2 deltio

Η Πνευματική Πορεία του Γένους, με όχημα το χειρόγραφο και το έντυπο βιβλίο

Tο τετράτομο έργο “Η Πνευματική Πορεία του Γένους με όχημα το χειρόγραφο και το έντυπο βιβλίο” του Κώστα Σπ. Στάικου, συμπληρώθηκε με την έκδοση του τελευταίου τόμου και αποτελεί, πλέον, ένα μοναδικό επίτευγμα συμπερίληψης όλων των στοιχείων και πληροφοριών για την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Γραμματεία, από τα μέσα του 13ου αιώνα μέχρι τα πρώτα χρόνια του 19ου, πριν από την Επανάσταση του 1821. Η INTERAMERICAN, ως αποκλειστική χορηγός της συλλεκτικής αυτής έκδοσης, «συνεισφέρει συμβολικά στην πνευματική βιωσιμότητα του Γένους, του Ελληνισμού και της Ελλάδος», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή παρουσίασης του έργου.
Το κύριο θέμα, που πραγματεύεται ο συγγραφέας στους τέσσερις τόμους, είναι η ίδρυση και η λειτουργία τυπογραφικών κέντρων στη Δύση και την Ανατολή, με σκοπό την έκδοση κοσμικών και θρησκευτικών βιβλίων για το Γένος και τους απανταχού ελληνόφωνους.