14) Συναρπαστικά ντοκιμαντέρ έρχονται τον Ιανουάριο στο National Geographic

Συναρπαστικά νέα ντοκιμαντέρ έρχονται τον Ιανουάριο στο National Geographic και μας προσκαλούν σε ένα τολμηρό ταξίδι εξερεύνησης για τον πλανήτη, την επιστήµη, την τεχνολογία και τον πολιτισµό, με οδηγό παγκοσµίου φήµης επιστήµονες, σκηνοθέτες και συντελεστές: ένα νοσταλγικό ταξίδι στα 80s, μια μοναδική περιπέτεια στο μυστηριώδη Αμαζόνιο, φως στα άγνωστα παρασκήνια της γαλλικής βιομηχανικής ιστορίας, αναπαράσταση των πιο γνωστών αεροπορικών τραγωδιών, αλλά και ένα ταξίδι στο χαμένο κόσμο των δεινοσαύρων στην Αλάσκα.
Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. https://www.natgeotv.com/gr.

 

2 8εμα

«Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς»

Η έκθεση «Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» εγκαινιάζεται στις 18 Ιανουαρίου. Με αυτήν ολοκληρώνονται οι δράσεις, τις οποίες το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», αφιέρωσε στη μεγάλη Ελληνίδα, με αφορμή το «Ετος Μελίνας Μερκούρη», για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της. Το 2020, χρονιά που ανακηρύχθηκε «Ετος Μελίνας Μερκούρη» συνέπεσε με την εκδήλωση της πανδημίας, γι αυτό αρκετές από τις εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματιστεί, μεταφέρθηκαν το 2021 και το 2022.

Στην έκθεση του ΥΠΠΟΑ «Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» παρουσιάζονται οι διαφορετικές πτυχές της ζωής και της καριέρας της Μελίνας μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη διαδρομή.

Παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, κοστούμια από παραστάσεις και ρούχα που τη συνόδευσαν σε σημαντικές της στιγμές, αφίσες από τις μεγάλες της κινηματογραφικές επιτυχίες, προσωπικά της είδη, το καμαρίνι της αλλά και αντικείμενα που είχε μαζί της στο τελευταίο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η έκθεση φιλοξενείται στους Νέους Φούρνους της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 11 Μαρτίου 2022. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.