6) Μια γαστρονομική γιορτή αφιερωμένη στη Μεσογειακή Διατροφή με τη συμμετοχή της ΗΛΙΟΣ, ΩΜΕΓΑ, KYKNOS και Gea Bakery

Δυναμικό ήταν το αποτύπωμα του 2 ου Μεσογειακού Διαγωνισμού Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, που πραγματοποιήθηκε 14-16 Ιανουαρίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Chef’s Club of Greece, με τη συμμετοχή των εταιριών ΩΜΕΓΑ, Gea Bakery, ΗΛΙΟΣ και KYKNOS.
Η τριήμερη διοργάνωση καθόρισε τις υψηλότερες προδιαγραφές για το μέλλον της Μεσογειακής Γαστρονομίας τόσο μέσα από το διαγωνιστικό κομμάτι όσο και από τα μοναδικά masterclasses προσφέροντας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία σε συμμετέχοντες και επισκέπτες. Τα εκλεκτά και νόστιμα προϊόντα των εταιριών Gea Bakery, KYKNOS, ΩΜΕΓΑ και ΗΛΙΟΣ χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτη ύλη σε πολλά διαφορετικά Masterclasses, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων ήταν η ανάδειξη της Mεσογειακής διατροφής, που πυλώνας της είναι η ελληνική γαστρονομία. Το Super Masterclass στο οποίο μαγείρεψαν οι Da Vinci Master Chefs Maria Loi και Cesare Casella προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αφού οι δυο chefs μετέφεραν την πολύτιμη τεχνογνωσία του εξωτερικού στο ελληνικό κοινό μέσα από τις μοναδικές δημιουργίες τους με τα προϊόντα KYKNOS, ΗΛΙΟΣ, ΩΜΕΓΑ και Gea Bakery.
Ο αντίκτυπος του 2 ου Μεσογειακού Διαγωνισμού Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής ξεπέρασε τα «σύνορα» της Ελλάδας, αφού συμμετείχαν επαγγελματίες chef, pastry chef, σχολές μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και από το εξωτερικό.

 

 

Από αριστερά: Ευάγγελος Παπανικολάου – Key Account Manager (ΗΛΙΟΣ), Κωνσταντίνα Παπακωνσταντίνου – Marketing Manager (ΗΛΙΟΣ), Βαγγέλης Γεωργιάδης – Επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος (Gea Bakery), Μαρκέλλα Πατρικιάδη – Διαχειρίστρια της εταιρίας Gea Bakery, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου – Υπεύθυνος Πωλήσεων (ΩΜΕΓΑ), Chef Μαρία Λόη – Chef Cesare Casella, Αθανασία Δάκου – Εμπορική Διευθύντρια (ΗΛΙΟΣ), Χρύσα Παστρικού – Υπεύθυνη Μάρκετινγκ, Senior Brand & Trade Manager (KYKNOS)

info

H ΗΛΙΟΣ είναι η πρώτη βιομηχανία ζυμαρικών διεθνώς και η πρώτη Ελληνική μάρκα, που σε επιλεγμένα προϊόντα της αποδόθηκε το Clean Label Project™ Purity Award, αφού αναγνωρίστηκαν για την καθαρότητά τους από χημικές ουσίες συμπεριλαμβανομένων βαρέων μετάλλων, υπολειμμάτων από φυτοφάρμακα και χημικών πλαστικοποιητών από τον οργανισμό Clean Label Project™ .

Η ΚΥΚΝΟΣ το 2022 συμπληρώνει 107 χρόνια αδιάλειπτης επιτυχημένης πορείας. Η ποιότητα των προϊόντων της εταιρίας επιβραβεύεται συνεχώς από την επιλογή των καταναλωτών, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζεται και βραβεύεται διεθνώς, όπως συμβαίνει με τα Superior Taste Awards, στα οποία έχουν βραβευτεί πλήθος προϊόντων της πετυχαίνοντας ακόμα και την υψηλότερη βαθμολογία των 3 αστεριών, με ναυαρχίδα τον πελτέ στην κλασσική, εικονική συσκευασία της κονσέρβας.

Η Gea bakery, αμιγώς ελληνική επιχείρηση,  είναι η μόνη στην χώρα μας που εξειδικεύεται 100% στην παραγωγή αρτοπαρασκευασμάτων χωρίς γλουτένη. Πιστοποιείται από 2 διεθνή πρότυπα:
– Ένα από τα πιο απαιτητικά πρότυπα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων: BRC
– To πρότυπο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Κοιλιοκάκης (AOECS) που πιστοποιεί την απουσία γλουτένης στα προϊόντα.

Η εταιρία ΩΜΕΓΑ Α.Β.Ε.Ε είναι αμιγώς ελληνική εταιρία και διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στον κλάδο του ρυζιού και οσπρίου προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας επώνυμα προϊόντα σε Retail και Ho.Re.Ca. Τα προϊόντα ΩΜΕΓΑ διακρίνονται διεθνώς με το βραβείο Γεύσης και Ποιότητας ITQI.