13) Fish from Greece Cooking Academy: Δημιουργικά σεμινάρια μαγειρικής με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας από την ΕΛΟΠΥ

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) επενδύει σταθερά στη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση της νέας γενιάς των μαγείρων γύρω από το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, το Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ διοργάνωσε δύο σεμινάρια στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDΕ στα τέλη του 2021, σε συνεργασία με τους πρεσβευτές του ελληνικού ψαριού – τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, που πρόσφατα κατέκτησε και ένα αστέρι MICHELIN για το εστιατόριό του “CTC”, και τον food blogger – μάγειρα, Γιάννη Μπουροδήμο.
Στο 1 ο σεμινάριο με θέμα «Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με φρέσκα ψάρια Ιχθυοκαλλιέργειας Fish From Greece» ο σεφ τόνισε ότι η επιτυχία μιας γαστρονομικής σύνθεσης είναι ένας συνδυασμός σωστής τεχνικής και άριστης πρώτης ύλης. Στο 2 ο σεμινάριο με θέμα «Ελαφριές συνταγές για πριν ή μετά τις γιορτές από τον Γιάννη Μπουροδήμο με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece» ο δημοφιλής μάγειρας και food blogger μοιράστηκε τις γαστρονομικές του εμπειρίες με τους σπουδαστές της σχολής και παρουσίασε ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων που παντρεύονται ιδανικά με ψάρι.

2 8ema

κατηγορία Educational

Έρευνα Focus Bari: Πόσο διαταράχθηκε η κοινωνική ζωή των Ελλήνων λόγω κορονοϊού

H πανδημία έχει επηρεάσει τη ζωή των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα πανελλαδική έρευνα της Focus Bari | YouGov. Η έρευνα δείχνει ότι το 56% των συμετεχόντων δηλώνουν ψυχολογία με ασταθή διάθεση και πολλά σκαμπανεβάσματα, το 32% αναφέρουν καλή ψυχολογία, ενώ το 12% δηλώνουν κακή ψυχολογία. Καλύτερη κατάσταση υγείας σε σχέση με δύο χρόνια πριν έχει μόνο ο ένας στους δέκα Έλληνες (10%) ενώ το 21% δηλώνουν χειρότερη υγεία σήμερα. Ακόμα, το 58% αναφέρουν ότι η κοινωνικότητά τους είναι χειρότερη σε σχέση με την προ-Covid εποχή, το 35% ίδια και το 7% καλύτερη. Τέλος, το 21% -1 στους 5- δεν βγαίνουν καθόλου από το σπίτι για διασκέδαση ή συναναστροφές.