14) Οι Πύλες του Παραδείσου

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 την ατομική έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη με τίτλο « Οι Πύλες του Παραδείσου». Στο κείμενο που τη συνοδεύει, ο ίδιος σημειώνει:
Σε αυτήν την έκθεση γίνεται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης ενός χωρικού γεγονότος στο οποίο ο θεατής καλείται να βιώσει τον ανθρώπινο πόνο, ακολουθώντας τη λογική και τη σημειολογία μιας σταύρωσης. Έργα στις ίδιες διαστάσεις, αναρτημένα σε σχέσεις διαλόγου, αφηγούνται χωρίς περιγραφικότητα καταστάσεις εύθραυστης ισορροπίας. Μαύρες γραμμές ανιχνεύουν όρια, σχίζουν αποφασιστικά το τελάρο από άκρη σε άκρη, αγγίζουν ένα κόκκινο αιμάτινο παραλληλόγραμμο, ψηλαφώντας το τραύμα της ανθρώπινης φθαρτότητας. Ο καμβάς υπάρχει εκεί πάντα, πάλλευκος και άμωμος, για να δεχθεί τις επεμβάσεις, ως υπενθύμιση, ως ιερά σινδόνη. Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12:00 έως 22:00, διάρκεια έκθεσης: 5 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου 2022, ώρες λειτουργίας: Πέμπτη / Παρασκευή: 12:00 – 20:00/ Σάββατο: 12:00 – 16:00. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

2 8εμα

«Κρυμμένα Θαύματα της Ευρώπης» – Ένα επεισόδιο αφιερωμένο στη φυσική ομορφιά της Ελλάδας

Η φυσική ομορφιά και η άγρια ζωή της Ελλάδας, αποκαλύπτονται στο νέο επεισόδιο της σειράς – ντοκιμαντέρ «Κρυμμένα Θαύματα της Ευρώπης», που θα προβληθεί την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 19.00, στο National Geographic WILD. Το National Geographic WILD είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision. Δείτε το trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sz9yT1yfFrY&feature=youtu.be
Στο επεισόδιο «Ελλάδα» της σειράς-ντοκιμαντέρ «Κρυμμένα Θαύματα της Ευρώπης», θα ταξιδέψουμε με τη μοναδική τηλεοπτική αφήγηση του National Geographic WILD, από τις Κυκλάδες και τη Μήλο, στη λίμνη Κερκίνη και την οροσειρά της Πίνδου, στα πυκνά δάση της Βόρειας Ελλάδας και την Πελοπόννησο. Αρπακτικά που κρύβονται και περιμένουν να επιτεθούν σε αποδημητικά πουλιά, ένας σκορπιός που ψάχνει το άλλο του μισό και νεογέννητες φώκιες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς το άγνωστο. Η ηπειρωτική Ελλάδα συχνά παρομοιάζεται ως «Σερενγκέτι της Ευρώπης», ενώ οι ακτές της αποτελούν το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στην Ευρώπη.