6) ΔΩΔΩΝΗ: Στο top 7% των κορυφαίων εταιριών διεθνώς σε θέματα Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Ανάμεσα στο 7% των κορυφαίων εταιριών παγκοσμίως σε θέματα Βιωσιμότητας και ΕΚΕ κατατάσσεται για το 2021 η ΔΩΔΩΝΗ, σύμφωνα με νέα αξιόλογη που έλαβε από την EcoVadis, μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες αξιολόγησης δεικτών Βιωσιμότητας στον κόσμο. Βελτιώνοντας την περσινή βαθμολογία της, η ΔΩΔΩΝΗ κατέκτησε νέα παγκόσμια κορυφαία βαθμολογία, βάσει αξιολόγησης σε τρεις πυλώνες: τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και υποστηρίζει τους προμηθευτές της, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της και τις πολιτικές απασχόλησης και σεβασμού. Η ΔΩΔΩΝΗ αναγνωρίζει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ευρύτερη κοινωνία, με τη βιώσιμη και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη της να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της. Υλοποιεί δράσεις που θέτουν στο επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα, επιλέγοντας αποκλειστικά 100% ελληνικό γάλα από ένα διευρυμένο δίκτυο χιλιάδων παραγωγών. Έτσι, διατηρεί τη μεγαλύτερη Ζώνη Γάλακτος στην Ελλάδα, προσφέροντας δουλειά σε πάνω από 800 υπαλλήλους. Παράλληλα, η εταιρία συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιβάρυνσης του πλανήτη, μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες εστιάζουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας, νερού και την εκπομπή αέριων ρύπων, οι οποίοι παρακολουθούνται και αναθεωρούνται σε ετήσια βάση, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

2 deltio

Το ίδρυμα Ernesto Illy και η illycaffè εγκαινιάζουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Οικονομία και στην Επιστήμη του Καφέ – Ernesto Illy

Το 11 ο ακαδημαϊκό έτος του πρώτου μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και στην Επιστήμη του Καφέ – Ernesto Illy ξεκίνησε με σκοπό να προσφέρει στους φοιτητές που έχουν πτυχίο στα οικονομικά, τη μηχανολογία και τις γεωπονικές επιστήμες μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση σχετικά με την καλλιέργεια του καφέ, από τη φυτεία μέχρι το φλιτζάνι, την κοινωνική αξία της κατανάλωσης του καφέ και την κουλτούρα των χωρών παραγωγής.
Το ίδρυμα Ernesto Illy συνέβαλε με 11 πλήρεις και 4 μερικές υποτροφίες σε αξιόλογους φοιτητές από χώρες παραγωγής καφέ. Το ίδρυμα Friuli επιβεβαίωσε για αυτό το ακαδημαϊκό έτος μια υποτροφία σε έναν αξιόλογο φοιτητή από την περιοχή της Ούντινε. Οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί σε αυτό το ακαδημαϊκό έτος είναι 23 και προέρχονται από 16 χώρες: Αιθιοπία, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Κένυα, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μοζαμβίκη, Νικαράγουα, Ονδούρα, Ουγκάντα και Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή απήχηση του μεταπτυχιακού τίτλου.
Για πρώτη φορά, οι 9 ενότητες του μαθήματος παρέχονται με υβριδικό τρόπο.