16)Είμαι Βίγκαν

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης έρχεται στο θέατρο Άβατον με την πρώτη ολοκληρωμένη σόλο παράστασή του «Είμαι Βιγκαν», διακωμωδώντας τις τραγικές καταστάσεις που πέρασε σαν παιδί, έφηβος, ενήλικας, και που ακολουθώντας την μαθηματική ακολουθία θα περάσει και σαν γέρος. Γεγονότα που τον σημάδεψαν και τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα: Ένας πολύ ξεχωριστός, φωτεινός, γεμάτος χιούμορ νέος άνθρωπος. Και βίγκαν. Στο stand-up show του «Είμαι Βίγκαν» θα μοιραστεί, μεταξύ άλλων, τις περιπέτειές του ως vegan:
Να βρει κοπέλα
Ν’ αποκτήσει φίλους
Να επιβιώσει σε ελληνικό εστιατόριο
και σε γυμναστήριο με ετήσια συνδρομή 39 €
Να εξημερώσει τον θείο του
Ενώ θα αποκαλύψει με τι κόλπο κατόρθωσε να κάνει τη γιαγιά του βίγκαν (οι κρεατοβιομηχανίες τον μισούν!). Πρεμιέρα: 11 Μαρτίου.

2 8ema

“Οθέλλος” του Τζουζέππε Βέρντι

Μια σημαντική διεθνής συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Πασχαλινό Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ όπερας της Ευρώπης, είναι ο Οθέλλος του Βέρντι σε σκηνοθεσία και κοστούμια του μάγου της εικόνας και των φωτισμών Ρόμπερτ Ουίλσον. Ο αβανγκάρντ σκηνοθέτης που άλλαξε τη σκηνοθεσία της όπερας δίνει τον πρώτο λόγο στη μουσική και προτείνει για τον Οθέλλο έναν μινιμαλιστικό σκηνικό κόσμο, με εικαστικά σκηνικά, εντυπωσιακούς φωτισμούς, στιλιζαρισμένη κινησιολογία, ιδιαίτερα κοστούμια και έντονο μακιγιάζ. Η παραγωγή που έλαβε θερμή υποδοχή τον Απρίλιο του 2019 στο Μπάντεν-Μπάντεν έρχεται στην Αθήνα με ένα καστ διεθνούς επιπέδου με επικεφαλής τον πιο περιζήτητο Οθέλλο της εποχής μας Αλεξάντρς Αντονένκο, ο οποίος πρωτοερμήνευσε τον ρόλο με τεράστια επιτυχία στο Ζάλτσμπουργκ με τον Ρικκάρντο Μούτι και ακολούθως σε Μετροπόλιταν, Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Βαρκελώνη κ.α. Από 23 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – Αίθ. “Σταύρος Νιάρχος”.