14)«Women of Passion, Women of Greece»

Η επιτυχημένη αγγλόφωνη θεατρική παράσταση για τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, της Μαρίας Κάλλας, της Μελίνας Μερκούρη και της Μήδειας, μετά από σειρά παραστάσεων από το 2016 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και μεγάλη περιοδεία σε Σύδνεϋ, Αδελαΐδα, Ντάργουιν, Βρυξέλλες, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ μεταφέρεται τώρα σε on demand streaming στο viva.gr, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Το δυνατό και συγκινητικό κείμενο της Ευγενίας Αρσένη, η ευαίσθητη και ευρηματική σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη και η εξαιρετική ερμηνεία της Εβελίνας Αραπίδη στους εμβληματικούς ρόλους της Μήδειας, της Μαρίας Κάλλας και της Μελίνας Μερκούρη αγγίζουν βαθιά τις καρδιές, ενθουσιάζουν και συγκινούν Έλληνες και ξένους θεατές κάθε ηλικίας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η προβολή της παράστασης διαθέτει δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υποτίτλων. Μπορούν να την παρακολουθήσουν επίσης έφηβοι και παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω που επιθυμούν να εξασκηθούν στην κατανόηση της αγγλικής γλώσσας.

 

2 8εμα

A Jewel Made in Greece

Από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου το Ζάππειο Μέγαρο θα φιλοξενήσει το “A Jewel Made in Greece”, πραγματοποιώντας μία συνάντηση καλλιτεχνών ειδικευμένων στη δημιουργία σύγχρονων ελληνικών κοσμημάτων. Η δράση που διεξάγεται για όγδοη χρονιά, αποσκοπεί στην ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος και έχει ταξιδέψει σε παραπάνω από 45 μέρη ανά τον κόσμο. Η φετινή θεματική φέρει τον τίτλο “The Year of Colors” αποδίδοντας στις δημιουργίες έναν πιο ευδιάθετο τόνο και αναδεικνύοντας τα χρώματα πάνω στα κοσμήματα.
Λάτρεις κοσμημάτων αλλά και έμποροι θα θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες των καλλιτεχνών. Οι δημιουργοί θα συστήσουν στο κοινό το έργο τους και την ιδέα πίσω από αυτό, ενώ ο επιστημονικός συνεργάτης του AJMIG Γιώργος Σπυρομήλιος θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στον συναρπαστικό κόσμο των διαμαντιών και θα δώσει στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία για εκτίμηση των κοσμημάτων τους.