10)Η Polygreen επενδύει σε μονάδα συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών

Σε μια σημαντική επένδυση προχώρησε η Polygreen, ανακοινώνοντας την εξαγορά της Βασιλακόπουλος Ανακύκλωση Α.Ε., εταιρείας που δραστηριοποιείται στη συλλογή και διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Η εξαγορά αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου της Polygreen για το 2022, με σκοπό την προσφορά στο πελατολόγιό της στην Ελλάδα ενός πλήρους και ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων.
Έτσι, η Polygreen αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις της και ενισχύει τις υποδομές της στη χώρα μας, προσθέτοντας στο δυναμικό της μία λειτουργική και κερδοφόρα μονάδα που διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο στην καρδιά της βιομηχανικής περιοχής, στον Ασπρόπυργο Αττικής, σύγχρονο εξοπλισμό και αξιόλογο στόλο οχημάτων. Παράλληλα, καθετοποιεί τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στον τομέα της ανακύκλωσης, αναλαμβάνοντας επιπλέον τη συλλογή, διαλογή, μεταφορά και δεματοποίηση υλικών, και διευρύνει το υφιστάμενο πελατολόγιο της.
Ο κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με την
εξαγορά της Βασιλακόπουλος Ανακύκλωση Α.Ε. διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των προσφερόμενων υπηρεσιών της Polygreen προς τους πελάτες μας, με στόχο σύντομα να αποτελούμε ένα one-stop-shop για όλους όσους ενδιαφέρονται για την ορθή διαχείριση των ανακυκλώσιμων αποβλήτων τους».

2 8εμα

green news

Δημιούργησαν νανορομπότ που μπορούν να καθαρίζουν το νερό από χημικά

Οι ερευνητές από την Τσεχία, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, με επικεφαλής τον Μάρτιν Πούμερα του Κέντρου Εξελιγμένων Λειτουργικών Νανορομπότ του Πανεπιστημίου Χημείας και Τεχνολογίας στην Πράγα, δημιούργησαν νανορομπότ από πολυμερές υλικό (PTBC) ευαίσθητο στη θερμοκρασία και από σωματίδια οξειδίου του σιδήρου που καθιστούν τα ρομπότ μαγνητικά. Έτσι, είναι σε θέση να λειτουργήσουν σαν μικροσκοπικά «χέρια» και να «μαζέψουν» τη χημική ρύπανση. Τα πειράματα έδειξαν ότι τα εν λόγω νανορομπότ είναι σε θέση να αφαιρέσουν από το νερό τόσο το μέταλλο αρσενικό όσο και το κοινό ζιζανιοκτόνο ατραζίνη. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ. https://www.youtube.com/watch?v=m-w3P_d_1D0&t=1s