3)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Ημέρα της γυναίκας και σήμερα. Λέω και σήμερα γιατί οι ρόλοι μιας γυναίκας πολλοί και καθημερινοί. Μία γυναίκα στην καθημερινότητά της πρέπει να είναι καλή κόρη, καλή μαμά (αν έχει παιδιά/γατιά/ σκυλιά), καλή σύντροφος, καλή φίλη, καλή επαγγελματίας, καλή νοικοκυρά και γενικά να είναι καλή σε όλα της. Ναι, και προφανώς θα μου πεις και για τους άντρες η ζωή είναι απαιτητική. Και αυτοί με τη σειρά τους έχουν πολλούς και απαιτητικούς ρόλους στην καθημερινότητά τους, όμως μη γελιόμαστε κανείς δε θα τους ρωτήσει γιατί δεν υπάρχει μαγειρεμένο φαγητό, γιατί δεν είναι πλυμένα τα ρούχα των παιδιών ή γιατί το σπίτι είναι βρώμικο. Εντάξει, για να μην είμαι απόλυτη, ίσως υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις.

Πρέπει να τιμούμε τις γυναίκες, όποιο ρόλο και αν έχουν στη ζωή μας. Τις αδελφές μας, τις μαμάδες μας, τις κόρες μας, τις συναδέλφους μας, τις φίλες μας, τις γνωστές και άγνωστες γυναίκες αυτού του κόσμου. Πρέπει να υπάρχει ένα είδους σύμπνοιας μεταξύ μας στους τόσο δύσκολους καιρούς που ζούμε καθώς πλέον οι γυναικοκτονίες είναι τόσο συχνό φαινόμενο που δε μας σοκάρουν πια.

Μεγάλη εντύπωση μου κάνει επίσης ο αλληλοσπαραγμός μεταξύ γυναικών. Όχι, δε μιλάω για το κουτσομπολιό. Μιλάω για απόψεις που εκφράζουμε δημόσια για άλλες γυναίκες. Συνήθως τα χειρότερα και πιο αποκρουστικά σχόλια με ιδιαίτερη σκληρότητα γράφονται από γυναίκες προς γυναίκες. Και αυτό είναι τραγικό.

Δεν είμαι φεμινίστρια με την βαριά την έννοια, ποτέ μου δεν ήμουν, απλά πιστεύω στην ισότητα των δύο φύλων ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό. Μάλλον για να το διατυπώσω ακόμα καλύτερα πιστεύω στην ισότητα των ανθρώπων. Όπως έχουμε ξαναπεί σε ένα ιδανικό κόσμο θα επιθυμούσα  όλοι να είμαστε ελεύθεροι μέχρι το σημείο που η δική μας ελευθερία δεν παραβιάζει τα όρια και τα δικαιώματα κάποιου άλλου.

Tip of the Day: Αγόρια δεν απευθύνομαι μόνο σε σας τα λέω και σε μας που ίσως νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την όποια γυναίκα παίζει ή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Ναι, το ξέρω πως είναι άλλη μία εμπορική γιορτή και πως την αγάπη σας προς τις γυναίκες τη δείχνετε κάθε μέρα και μπλα μπλα μπλα. Όμως είπαμε πως κάθε ανόητη γιορτή δεν παύει να είναι αφορμή για ακόμα μία γιορτή. Πάρε ένα τριαντάφυλλο, πες ένα ευχαριστώ, κάνε μία αγκαλιά και μοίρασε χαμόγελα!!!